Κοινωνία

Λ. Νιοτόπουλος: «Η μυοκτονία εφαρμόζεται αλλά το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι τεράστιο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Νιοτόπουλος στον ΕΡΜΗ

Στην εφαρμογή προγράμματος μυοκτονίας από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου , στην υπογραφή της σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου αλλά για το Ειδικό Σχολείο της Μπόχαλης, μίλησε στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο οποίος ειδικά για το θέμα των υδατοδρομίων υπογράμμισε πως την άμεση πρωτοβουλία των κινήσεων έχει το Λιμενικό Ταμείο αφού οι σχετικές αποφάσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν ληφθεί από τον περασμένο Γενάρη. Για το θέμα των τρωκτικών σημείωσε πως όσο τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά, κανένα πρόγραμμα μυοκτονίας δεν μπορεί να τα εξαφανίσει.

«Η μυοκτονία από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου γίνεται κανονικά και όπως πρέπει και το πρόβλημα των τρωκτικών δεν υπάρχει στα σημεία που εφαρμόζεται το πρόγραμμα αλλά εκεί όπου υπάρχουν σκουπίδια. Εκεί είναι σαφές ποιος έχει την ευθύνη για να τα μαζέψει» ανέφερε ο κ. Νιοτόπουλος, θυμίζοντας πως και η εντομοκτονία είναι αρμοδιότητα του Δήμου.

«Εμείς τη δουλειά μας την κάνουμε κάθε χρόνο» σημείωσε.

Για το υδατοδρόμιο:

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στη Ζάκυνθο, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος θύμισε πως υπήρξαν πρωτοβουλίες από τη διοίκηση της ΠΙΝ για τα υδατοδρόμια σε όλα τα νησιά, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα ξέφευγε από τα στενά όρια τω ν αρμοδιοτήτων της ΠΙΝ.

«Από το Ιανουάριο το Π.Σ έχει εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση για το υδατοδρόμιο»

«Το Λιμενικό Ταμείο πρέπει πλέον να προχωρήσει στις διαδικασίες και να εξασφαλιστεί η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Στις 2 Ιουλίου εξασφαλίστηκε η σύμφωνη στην προγραμματική σύμβαση. Εμείς την απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την λάβαμε τον περασμένο Ιανουάριο και αφού πέρασε ένα χρονικό διάστημα την κοινοποιήσαμε. Η απόφαση από την Λιμενική Επιτροπή κοινοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο» ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας πως η προσπάθεια που καταβλήθηκε από τον κ. Κοντονή, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο ήταν αποφασιστική αλλά πλέον τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν από το Λιμενικό Ταμείο.

Το έγγραφο της απόφασης του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας αναφέρει:

«ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ τη σύμφωνη γνώμη μας επί της υπ’ αριθμ. 40/2019 απόφασης της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου, η οποία αφορά σε τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου και της Π.Ε. Ζακύνθου για το έργο αδειοδότησης υδατοδρομίου λιμένα Ζακύνθου, με του όρους και προϋποθέσεις αυτής και τους εξής επιπλέον:

α) Η προγραμματική σύμβαση γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 25 του Ν. 2971/01-Α’285.

β) Η παρούσα χορήγηση σύμφωνης γνώμης είναι ανεξάρτητη από άδειες ή εγκρίσεις που τυχόν απαιτηθούν στα πλαίσια υλοποίησης του αντικειμένου της υπόψη προγραμματικής σύμβασης.

γ) Οποιαδήποτε περαιτέρω τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης, αλλαγή στοπ χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της και στη χρηματοδότηση θα πρέπει να αποστέλλεται εκ νέου για να λάβει σχετική έγκριση.

δ) Η προγραμματική σύμβαση ισχύει από την ημερομηνία υπογραφής κατόπιν της σχετικής έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου να κοινοποιηθεί στην Υπηρεσία μας. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες»

Το σχολείο στην Μπόχαλη

Για τις καθυστερήσεις στην παράδοση του ειδικού Σχολείου στη Μπόχαλη, ο κ. Νιοτόπουλος τόνισε πως δεν μπορεί να χαθεί χρόνος και πως το έργο πρέπει να παραδοθεί. Μάλιστα δήλωσε πως θα συμπαρασταθεί σε όποιες ενέργειες γίνουν για να ασκηθεί πίεση.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *