Ζάκυνθος

Λύση στην πρόσβαση στο πλάτωμα ζητά η κοινότητα Βολιμών

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ “ΝΑΥΑΓΙΟ”

Γράφει η Μαριλένα Παπαδάτου

Καθώς πλησιάζει η νέα τουριστική περίοδος, αυξάνεται και το έντονο ενδιαφέρον για το τι πρόκειται να ισχύσει φέτος στην περιοχή του “Ναυαγίου”.

Τουριστικά γραφεία και επαγγελματικά γραφεία κρούουν ήδη τον κώδωνα του κινδύνου προς τους αρμόδιους, σημειώνοντας πως υπάρχει κίνδυνος ακυρώσεων πολλών ταξιδιών στη Ζάκυνθο, σε περίπτωση που οι επισκέπτες μας δεν μπορούν να προσεγγίσουν για να φωτογραφίσουν από ψηλά το Ναυάγιο, ενώ ζητούν να μην επαναληφθούν οι περσινές παλινωδίες με το δρόμο πρόσβασης προς το Ναυάγιο να ανοιγοκλείνει και να απαγορεύεται για πολλούς μήνες η πρόσβαση στην παραλία από τη θάλασσα.

Η διαχρονική απαξίωση μιας περιοχής που για χρόνια αποτελεί την «κότα που γεννά τα χρυσά αυγά» για τον τουρισμό στη Ζάκυνθο είναι δεδομένη και αυτό που θα πρέπει να αποδείξουν τόσο οι νέες τοπικές μας αρχές όσο και η Κυβέρνηση, στην οποία έχει τεθεί το θέμα και πρόσφατα μέσω του Υφυπουργού Τουρισμού, είναι ότι δε θα συνεχίσουν την ίδια αδράνεια και απραξία που χαρακτήρισε το παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος , που πριν από λίγες ημέρες συναντήθηκε για αυτό το θέμα με τον Λιμενάρχη Μ. Δώνο, θα συγκαλέσει μια ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους για το θέμα του Ναυαγίου, ώστε να υπάρξει προετοιμασία για την νέα τουριστική σεζόν.

Από αυτή την εβδομάδα, οπότε και θα βρίσκεται στην Αθήνα, ο Δήμαρχος αναμένεται αν έχει συναντήσεις και με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη, στον οποίο θα θέσει το αίτημα για την στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού στον Άγιο Νικόλαο Βολιμών.

Κοινότητα Βολιμών: Δεν είδαμε στα έργα την βελτίωση του δρόμου προς το “Ναυάγιο”

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Πρόεδρος της κοινότητας Βολιμών Νίκος Θεοδόσης δεν έκρυψε την έντονη αγανάκτησή του για την κατάσταση που συνεχίζει να υπάρχει μέχρι σήμερα στην περιοχή του “Ναυαγίου” , σημειώνοντας πως δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα από επαγγελματίες του τουρισμού που ζητούν ενημέρωση.

Ο ίδιος εξέφρασε την αγωνία του για το γεγονός ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ζακύνθου που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν περιλαμβάνεται η διαμόρφωση του δρόμου που οδηγεί στο πλάτωμα του Ναυαγίου, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια από τους επισκέπτες.

Την ίδια αγωνία εξέφρασε παίρνοντας το λόγο και στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Θεοδόσης, θύμισε πως η τοπική κοινότητα έχει πάρει απόφαση από τον περασμένο Οκτώβρη για τα έργα που χρειάζεται να γίνουν στην περιοχή, με τη διαπλάτυνση του δρόμου ώστε να υπάρχουν δύο κατευθύνσεις, την δημιουργία χώρων στάθμευσης και την τοποθέτηση μπαρών για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Αναφορά από τον κ. Θεοδόση έγινε και στην συντήρηση του πλοίου “Παναγιώτης”, θυμίζοντας πως την περίοδο που ήταν Δήμαρχος Ελατίων είχαν ξεκινήσει προσπάθειες για την εκπόνηση μελέτης μέσω του ΕΜΠ οι οποίες εγκαταλείφθηκαν.

Σήμερα όμως, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητείται ακόμη και η ιδιοκτησία όχι μόνο του πλοίου αλλά και ολόκληρης της περιοχής!

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αν και το θέμα πολλές φορές έχει συζητηθεί με το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Ελατίων διαπιστώνει ενδιαφέρον αλλά όχι συγκεκριμένες αποφάσεις, τις οποίες θα πρέπει να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο, σε ειδική συνεδρίαση για το θέμα.

Στο Δήμαρχο οι επαγγελματίες της περιοχής

Το Δήμαρχο Νικήτα Αρετάκη αλλά και την Αντιδήμαρχο Ελατίων Β. Καψαμπέλη συνάντησαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής εκπρόσωποι των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του “Ναυαγίου” με θαλάσσιες εκδρομές.

Καταβολή ανταποδοτικού τέλους για την πρόσληψη φυλάκων για την παραλία ζητούν οι ιδιοκτήτες πλοίων

Οι επαγγελματίες δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το καθεστώς που θα επικρατήσει φέτος για τους επισκέπτες της περιοχής από στεριά αλλά και από θάλασσα, ενώ έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής για να συνδράμουν και οικονομικά σε παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν όπως η φύλαξη, η οριοθέτηση των επικίνδυνων ζωνών κ.α.

Μιλώντας στον -Ε- ο Πρόεδρος Σωματείου επαγγελματικών τουριστικών σκαφών Βορειοδυτικής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης σημείωσε «Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε το Δήμαρχο στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από στεριά αλλά και από θάλασσα. Πέρυσι βιώσαμε τραγελαφικές καταστάσεις με ταμπέλες να τοποθετούνται και μετά να πέφτουν, με επισκέπτες να φτάνουν στο πλάτωμα μέσα από τα βάτα και αγροτικά να ζητούν 5 ευρώ για την μεταφορά των επισκεπτών στην περιοχή. Αυτές οι καταστάσεις δεν τιμούν τον τόπο μας. Θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση και να αναλάβουμε ανταποδοτικά κάποιο κόστος με άτομα που θα αναλάβουν τη φύλαξη της παραλίας» ανέφερε ο κ. Ακτύπης, σημειώνοντας πως ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για λύσεις και για την σύγκληση μιας ευρείας σύσκεψης για τη διαχείριση της περιοχής.

Έξαρση των κλοπών!

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι επαγγελματίες έθεσαν και το θέμα των κλοπών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στα ορεινά και έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους μόνιμους κατοίκους.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη έξαρση των κλοπών και ζήτησαν την συνδρομή του Δήμου για την αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή.

ERMISNEWSROOM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *