Κοινωνία

Λύση για το Νοσοκομείο ζητούν και οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου!

Τη φωνή τους με τους φορείς του νησιού που ζητούν άμεση στελέχωση της Παιδιατρικής αλλά και των υπόλοιπων κλινικών και υπηρεσιών του Νοσοκομείου, ενώνει η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων .

Ο κ. Ανδρέας Κοτσώνης δήλωσε το παρών στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο την περασμένη Πέμπτη και υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να στελεχωθεί.

«Πρέπει να δείξουμε σαν τοπική κοινωνία ότι μας απασχολεί το θέμα και όχι πως περιμένουμε μια λύση να έρθει από τους άλλους»σημείωσε.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στις εκλογές που θα γίνουν σήμερα Τρίτη το βράδυ στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 19.00 και ακολούθως οι εκλογές για την ανάδειξη του Προεδρείου. Μέσα στο Μάρτη αναμένονται οι εκλογές και για την Συνομοσπονδία.

«Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί, γιατί δυστυχώς μας άφησαν στην γωνία. Οι υποσχέσεις πως θα υποστηριχτούν οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις, δυστυχώς έμειναν στο συρτάρι. Πέρασε μια δύσκολη τετραετία χωρίς να βοηθηθεί ο κλάδος μας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μείναμε εκτός πολλών προγραμμάτων χρηματοδότησης, καθώς ήταν προϋπόθεση να υπάρχουν δύο εργαζόμενοι, Είμαστε όμως οικογενειακές επιχειρήσεις και εργαζόμενοι είναι τα μέλη της οικογένειας» σημείωσε.

Ο κ. Κοτσώνης αναφέρθηκε ακόμη στον ΕΝΦΙΑ χαρακτηρίζοντας το ως μεγάλο βραχνά για τις επιχειρήσεις και επεσήμανε πως τα καταλύματα πληρώνουν τριπλάσια σε σχέση με τα ξενοδοχεία και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη αδικία.

Τέλος προέβλεψε πως η φετινή τουριστική περίοδος δε θα έχει τα καλά αποτελέσματα της περσινής.

«Μπορεί κάποιοι να μιλάνε για αύξηση, αλλά θα δείτε τα αποτελέσματα φέτος. Αίγυπτος, Τουρκία και άλλοι προορισμοί έχουν πάρει κεφάλι, με επιχειρήσεις και υπηρεσίες πολύ πιο φθηνές σε σχέση με τη χώρα μας» δήλωσε .

Τέλος, ανακοίνωσε πως ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Ομοσπονδία μαζί με τους Συλλόγους Ξενοδόχων θα θέσουν ατζέντα προβλημάτων στους υποψηφίους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *