Ελλάδα

Λουκάς Παπαδήμος: Δύο επιλογές, μέσα ή έξω από το Ευρώ

Με τον Λουκά Παπαδήμο και την ανάγνωση των προγραμματικών του δηλώσεων ξεκίνησε στην Βουλή των Ελλήνων, χθες το απόγευμα, η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

 

Από το βήμα του κοινοβουλίου, ο κ. Παπαδήμος, αρχικά ευχαρίστησε τα τρία κόμματα για την στήριξη τους και στην συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους της νέας κυβέρνησης.

Τόνισε ότι οι σημαντικές θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Όπως είπε η κρίση έχει μετατραπεί σε κρίση πολιτική και κρίση εμπιστοσύνης του λαού, αλλά και των ευρωπαίων εταίρων στην ικανότητα της Ελλάδας να πετύχει την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, παρά τη μεγάλη πρόοδο. Σχετικά με το έλλειμμα δήλωσε ότι θα “κάτσει” κοντά στο 9% στο τέλος του 2011 και σημείωσε πως ωστόσο το χρέος αυξάνεται γιατί δεν υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα.

Αμέσως μετά επισήμανε ότι οι θυσίες του λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες και αυτό θα επιτευχθεί υπό δύο προϋποθέσεις: Να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια για το πού βρισκόμαστε και πού μπορούμε να πάμε, καθώς και η αποκατάσταση εμπιστοσύνης των εταίρων προς εμάς, αλλά και «να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις»

«Παρά την πρόοδο, η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν καθοριστική σημασία για την ευημερία του λαού», τόνισε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Οι δύο επιλογές, μέσα ή έξω από την Ευρωζώνη, έχουν καθοριστεί με σαφήνεια από τους ευρωπαίους, όπως σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *