Ζάκυνθος

ΛΙΒΑΣ: Ανεξέλεγκτη χωματερή και αίτημα για μεταφορά εκτός Ζακύνθου

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑ

Το αργότερο μέχρι αύριο, αν όχι σήμερα αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου για το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσε ο Σύλλογος Προστασίας του Βραχιώνα, ζητώντας τη διακοπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λίβα.

Χθες είχε οριστεί η δικάσιμος για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει τον περασμένο Δεκέμβρη ο Σύλλογος Βραχιώνα κατά του Δήμου, του ΦοΔΣΑ και της εταιρείας Μεσόγειος αλλά ο Δήμος Ζακύνθου ζήτησε αναβολή, επικαλούμενος έλλειψη όλων των στοιχείων αλλά κυρίως το γεγονός ότι η κατάσταση στο χώρο βαίνει βελτιούμενη.

Το Δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα της αναβολής ορίζοντας νέα δικάσιμο για το Μάρτη αλλά ακολούθως ο Σύλλογος κατέθεσε αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα συζητηθούν τελικά στις 11 Μαρτίου

Στο Δικαστικό Μέγαρο του νησιού βρέθηκαν από νωρίς χθες το πρωί οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Προστασίας του Βραχιώνα, με το δικηγόρο τους Γ. Μπέσκο, αλλά και ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Νικήτας Αρετάκης μαζί με την νομική σύμβουλο του Δήμου Σοφία Φωτοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες διαδικασίες που υπήρξαν κατά το παρελθόν, η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν σχεδόν άδεια, ενώ στη διαδικασία δεν εκπροσωπήθηκε η εταιρεία Μεσόγειος που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις στο Λίβα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος της εταιρείας ενημέρωσε το δικηγόρο του Βραχιώνα πως από τέλη Νοέμβρη έχει παύσει την λειτουργία της μονάδας, οπότε τα ασφαλιστικά μέτρα δεν την αφορούν, ωστόσο ο Δήμαρχος ανέφερε πως η εταιρεία παραμένει στην μονάδα μέχρι την λήξη της σύμβασης που έχει υπογράψει με τον ΦοδΣΑ.

*Το αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του ΕΡΜΗ

Ermisnewsroom/Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *