Ζάκυνθος

Λειψυδρία ξανά!

 

Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές του νησιού στον κάμπο και τα ορεινά, αλλά οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν τις τουριστικές περιοχές με νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις μικρής δυναμικότητας που δεν αγοράζουν καθημερινά νερό με βυτία.

Τα περισσότερα παράπονα έχουν διατυπωθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες από την ευρύτερη περιοχή του Λαγανά όπου οι ποσότητες νερού που δίνονται από το δίκτυο είναι πολύ μικρές και με ελάχιστη πίεση με αποτέλεσμα να μην φτάνουν για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη ΔΕΥΑΖ, την περασμένη εβδομάδα, Τετάρτη και Πέμπτη, εντοπίστηκαν δύο βλάβες στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, η μία στους Αμπελόκηπους και η άλλη στο Καλπάκι. Αυτή τη στιγμή οι βλάβες έχουν επισκευαστεί αλλά η ροή νερού δεν έχει ομαλοποιηθεί ακόμα και οι ελλείψεις είναι εμφανείς, ειδικά τώρα που λόγω καλοκαιριού οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης δήλωσε στον –Ε- πως η κατάσταση θα βελτιωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου αφού μέχρι τότε εκτιμάται πως θα έχει γίνει η σύνδεση των 8 γνωστών γεωτρήσεων στο Κερί και θα δοθεί επιπλέον νερό στον αγωγό.

Είναι οι γεωτρήσεις που ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια αλλά για διάφορους λόγους δεν είχαν χρησιμοποιηθεί. Μεταξύ αυτών των λόγων ήταν οι εκκρεμότητες με το ιδιοκτησιακό και την συμπλήρωση των φακέλων για να νομιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ έκανε γνωστό ότι το θέμα βρίσκεται λίγο πριν την ηλεκτροδότηση αυτών των γεωτρήσεων που θα γίνει από τη ΔΕΗ και μετά θα γίνει άντληση νερού και θα αυξηθούν οι ποσότητες που εισέρχονται στο δίκτυο.

Ωστόσο τα παράπονα της κοινής γνώμης είναι μεγάλα και υπάρχει από όλες τις πλευρές αίτημα να μην επηρεάσει το Δήμο η αλλαγή ηγεσίας αλλά να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διοίκηση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *