Κοινωνία

Λεηλατημένα και εγκαταλελειμμένα τα σπίτια που διένειμε ο ΟΑΕΔ στο Μουζάκι!

ΑΦΥΛΑΚΤΗ ΠΑΝΤΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ – Εν αναμονή της αποκατάστασης των σπιτιών οι 4 δικαιούχοι

Ρεπορτάζ: Μαριλένα Παπαδάτου

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πλήρους απαξίωσης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που αγοράστηκε με χρήματα των εργαζομένων για να διανεμηθεί στην συνέχεια σε συνανθρώπους μας που δικαιούνταν στέγη μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, είναι τα τέσσερα σπίτια που αγοράστηκαν από την Εργατική Εστία και πριν από 1,5 χρόνο κληρώθηκαν σε 4 δικαιούχους:

Τα σπίτια που για πολλά χρόνια μέχρι τη διανομή τους παρέμειναν χωρίς φύλαξη, βρίσκονται στο Μουζάκι και σήμερα είναι λεηλατημένα και κατεστραμμένα σε ασύλληπτο βαθμό.

Σήμερα ο ΟΑΕΔ καλείται να τα αποκαταστήσει πριν κατοικηθούν από τους δικαιούχους.

Ο φωτογραφικός φακός του Ερμή αποτύπωσε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα τέσσερα σπίτια που βρίσκονται σε ένα πολύ όμορφο αν και απομονωμένο σχετικά οικόπεδο.

Άγνωστοι έχουν αφαιρέσει όχι μόνο τον εξοπλισμό που διέθεταν τα σπίτια όπως κουζίνες, ντουλάπες, είδη υγιεινής, αλλά ακόμη τα αλουμινένια παράθυρα και τις πόρτες, τις εγκαταστάσεις για την θέρμανση και την ψύξη, τα καλώδια και όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ακόμη και τα τζάκια με τα οποία ήταν εξοπλισμένες οι πολυτελείς αυτές διώροφες κατοικίες!

Η κλήρωση για τα σπίτια στους 4 δικαιούχους έγινε το 2018, ενώ από το 2015, ο Οργανισμός διενήργησε απογραφή των αστέγων δικαιούχων η οποία ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου εκείνης της χρονιάς και κατέγραψε συνολικά πάνω από 300 δικαιούχους.

Οι 4 τυχεροί αναμένουν τώρα την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των σπιτιών, που θα αναλάβει ο ΟΑΕΔ.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της μελέτης και της αποκατάστασης. Εδώ και αρκετό καιρό η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και αναμένουμε τον εργολάβο να ξεκινήσει την αποκατάσταση των 4 σπιτιών» σημείωσε μιλώντας στον –Ε- η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ειρήνη Μαρίνου εξηγώντας ότι τα σπίτια πέρασαν στην δικαιοδοσία του ΟΑΕΔ τον Φλεβάρη του 2012, μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Η ίδια εξέφρασε την απογοήτευση της για την κατάσταση στην οποία σήμερα βρίσκονται τα σπίτια, κάνοντας γνωστό πως από τον Οργανισμό έχουν ήδη γίνει ενέργειες στην Αστυνομία για την καταγγελία των φθορών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *