Ζάκυνθος

Λαϊκή συνέλευση στο κοινοτικό γραφείο Αργασίου

Μορφή αυτοοργάνωσης επιλέγουν πλέον οι επιχειρηματίες του τουρισμού για να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα που για πολλά χρόνια δεν έχουν επιλυθεί και στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας δεν υπάρχει περίπτωση να διατεθούν πιστώσεις. Αυτό συζητήθηκε στη λαϊκή συνέλευση που έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο κοινοτικό γραφείο Αργασίου με την παρουσία κατοίκων της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Το λόγο πήρε πρώτα ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ανδρέας Κοτσώνης που περιέγραψε τις δυσκολίες των καιρών, αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν το Αργάσι όπως οι χώροι στάθμευσης και η έλλειψη παραλίας. Επίσης αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζουν τα Λαζαρέτα που χρειάζονται φροντίδα γιατί δεν επιτρέπεται σε τουριστική περιοχή να υπάρχουν σκουπίδια, μπάζα και πέτρες. Σε όλο το μήκος αυτού του τμήματος στα Λαζαρέτα υπάρχουν ογκόλιθοι ατάκτως εριμένοι και ο κ. Κοτσώνης είπε ότι ζήτησε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να γίνουν εργασίες για να βελτιωθεί η κατάσταση. Μετά ζήτησε από τους κατοίκους να τοποθετηθούν.

Η κ. Βίκυ Βίτσου έθεσε το θέμα της μικρής συμμετοχής στη συνέλευση και αναρωτήθηκε αν όλοι αυτοί που απουσιάζουν έχουν συμβόλαια με τις εταιρίες και δεν τους ενδιαφέρει ο διάλογος.

Η κ. Μαριάννα Ρουμελιώτη ανέφερε ότι δεν πρέπει να κόβονται οι φοίνικες που έχουν φυτευτεί στα Λαζαρέτα για να μεγαλώσουν οι χώροι στάθμευσης για τα μπαράκια και ζήτησε να ελεγχθεί το θέμα της ηχορρύπανσης. Επίσης κάλεσε τη δημοτική αρχή να φροντίσει το θέμα του φωτισμού γιατί τα φώτα ανάβουν την ημέρα και σβήνουν τη νύχτα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων ακολούθως ανακοίνωσε ότι για την καθαριότητα ο Δήμος υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει εργάτες (6 άτομα) για να καθαρίζουν σε μια ακτίνα από τη Βυζαντίδα μέχρι την είσοδο του Βασιλικού. Ο κ. Κοτσώνης ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για το κοινοτικό γραφείο το οποίο θέλει βάψιμο και κοπή των χόρτων στους γύρω χώρους.

Οι επιχειρηματίες αναφέρθηκε στο θέμα του φωτισμού και έκαναν γνωστό ότι συνέχεια προκαλούνται βλάβες, πιθανά από βραχυκύκλωμα, και το αποτέλεσμα είναι να μένει χωρίς φως το πεζοδρόμιο σε μια μεγάλη ακτίνα του Αργασίου.

Ζητήθηκε να δοθεί η δυνατότητα διενέργειας δρομολογίων με το τουριστικό τραίνο και οι τουρίστες να σταματούν στο Αργάσι, ενώ μπήκαν ερωτήματα για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών στη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη.

Τέλος τέθηκαν ερωτήματα για τη μελέτη ανάπλασης της παραλίας η οποία καρκινοβατεί επί πολλά χρόνια και ακόμα δεν έχει παραδοθεί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *