Κοινωνία

Λήψη μέτρων για την πρόσβαση στο Ναυάγιο ζητά η κοινότητα Βολιμών

Να έρθουν όσο το δυνατό πιο άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζακυνθίων για συζήτηση και λήψη απόφασης οι προτάσεις του τοπικού συμβουλίου Βολιμών για την πρόσβαση στο Ναυάγιο ζητά ο Πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Θεοδόσης, υπογραμμίζοντας πως το διάστημα του χειμώνα δε θα πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Θυμίζουμε πως εν μέσω θέρους και μετά από έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών, τοποθετήθηκε ειδική σήμανση στο δρόμο που ξεκινά από την Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κρημνών και καταλήγει στο πλάτωμα του Ναυαγίου, ενώ σήμερα η σήμανση αυτή έχει καταστραφεί. Ωστόσο παραμένει το γεγονός ότι ο δρόμος πρόσβασης που χρησιμοποιείται από χιλιάδες επισκέπτες, είναι χαρακτηρισμένος ως δασικός και κακώς χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση ΙΧ ή τουριστικών λεωοφορείων.

Πριν από αρκετό διάστημα κάτοικοι και φορείς της κοινότητας Βολιμών συγκάλεσαν Γενική Συνέλευση αποφασίζοντας ομόφωνα μια σειρά από μέτρα για την περιοχή και όπως έγινε γνωστό από τον κ. Θεοδόση, τα μέτρα αυτά «επικυρώθηκαν» στην συνέχεια με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε ο δρόμος να χαρακτηριστεί ως οδός Α΄ κατηγορίας., να μπορεί να λειτουργεί ως διπλής κατεύθυνσης με μπάρες και φωτισμό, αλλά και να κατασκευαστεί ένα παρκινγκ σε μια απόσταση 100 μέτρων από το πλάτωμα ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν περί τα 500 οχήματα. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της κοινότητας μια τέτοια λύση θα επιτρέπει στους επισκέπτες να θαυμάσουν το χώρο με ασφάλεια και χωρίς να ταλαιπωρηθούν, ενώ παράλληλα γίνεται πολύ πιο εύκολα και ο απεγκλωβισμός.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας σημείωσε μιλώντας στον -Ε- πως οι παρεμβάσεις αυτές θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, υπογραμμίζοντας πως το επόμενο καλοκαίρι δε θα πρέπει να μας βρει στην ίδια κατάσταση με αυτή που σήμερα επικρατεί.

*Περισσότερα στον ΕΡΜΗ

Ermisnewsroom/Μαριλένα Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *