Ζάκυνθος

Λένα Μαντά: Το βιβλίο είναι ένα ταξίδι ψυχής και μυαλού

Στη Ζάκυνθο θα βρίσκεται σήμερα η γνωστή συγγραφέας Λένα Μαντά η οποία θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο “Με λένε Ντάτα” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Η παρουσίαση θα γίνει στον πεζόδρομο της Αλ. Ρώμα στο βιβλιοπωλείο «Πλαίσιο» απ’ όπου μπορούν οι βιβλιόφιλοι να το προμηθευτούν.

Η συγγραφέας, μια ευχάριστη, δροσερή, ανοιχτόκαρδη και ευθυτενής παρουσία, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφώνου του ΕΡΜΗ για το ταξίδι της στη Ζάκυνθο και για το πώς η ίδια βλέπει το ρόλο ενός συγγραφέα.

«Μου ήταν αδύνατο να πω όχι γι’ αυτό το ταξίδι και πάντα παίρνω ένα άρωμα από κει που αγαπώ. Δεν έχω χρόνο γιατί στις επισκέψεις μου έχω πολλές συνεντεύξεις και υποχρεώσεις… Το να γράφεις ένα βιβλίο είναι αυτό ακριβώς που σου χρειάζεται για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Εκεί ζεις έναν άλλο κόσμο, τον κόσμο των ηρώων σου τον οποίο απολαμβάνουν οι αναγνώστες όταν διαβάζουν το βιβλίο. Γι’ αυτό λέω πάντα πως ένα βιβλίο είναι ένα ταξίδι ψυχής και μυαλού. Ωστόσο όταν γράφεις βέβαια πρέπει να διαχειριστείς σωστά το χρόνο» μας είπε η κ. Μαντά.

Για το βιβλίο που θα παρουσιαστεί στη Ζάκυνθο η κ. Μαντά είπε: «είχαμε και πέρυσι συνεργασία με το βιβλιοπωλείο του κ. Πλέσσα όπου παρουσιάσαμε το βιβλίο “Οσα αντέχει η ψυχή”. Φέτος επανέρχομαι με ένα βιβλίο του οποίου την ηρωίδα της γνωρίζουμε από το “Οσα αντέχει η ψυχή”, εκεί ήταν η Αλεξάνδρα, ο φύλακας άγγελος της Ηρώς. Έμειναν ας πούμε κάποιες εκκρεμότητες και δεν δόθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη ζωή της επανήλθα φέτος δίνοντας αυτό ακριβώς, τη ζωή της Αλεξάνδρας. Ντάτα είναι το χαϊδευτικό όνομα της Αλεξάνδρας και είναι συνηθισμένο στην Κέρκυρα. Σε αυτό το βιβλίο οι ήρωες δεν είναι σύγχρονοι. Η Ντάτα γεννήθηκε το 1912 και εμείς παρακολουθούμε κάποιες δεκαετίες τη ζωή της και μέσα από αυτές βλέπουμε κάποια ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της Ελλάδας.

Ο συγγραφέας μέσα από τα βιβλία του δίνει στοιχεία για να προβληματίσει τον αναγνώστη ακόμα κι αν έχουμε να κάνουμε με ιστορικό μυθιστόρημα και είμαι της άποψης πως ο λαός χωρίς ιστορική μνήμη δεν έχει μέλλον. Ειδικά τώρα πρέπει να στραφούμε στην ιστορία γιατί αυτή μπορεί να μας διδάξει».

Τέλος αναφερόμενη στην περίοδο της κρίσης που βιώνουμε η κ. Λένα Μαντά  μας είπε πως η τέχνη αναπτύσσεται σε τέτοιες εποχές, ίσως επειδή η συναισθηματική φόρτιση των καλλιτεχνών κάθε μορφής βγαίνει μέσα από τη δουλειά τους και φέτος έχουμε πολύ ωραία δείγματα συγγραφής στη χώρα μας.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *