Quantcast

Γνώμες

Λάθη επί λαθών στο θέμα του Ναυαγίου

Πέραν πάσης λογικής είναι οι τρόποι με τους οποίους οι τοπικές αρχές
χειρίστηκαν φέτος το θέμα του Ναυαγίου και προφανώς σε κανένα σύγχρονο κράτος του κόσμου δεν συμβαίνουν αυτά που γίνονται στη Ζάκυνθο και για τα οποία οφείλει να παρέμβει η κυβέρνηση, αφού εμείς εδώ είμαστε ανίκανοι να καταλάβουμε τι έχουμε και τι θα χάσουμε!

Η επιβολή του νόμου είναι εκ των ων ουκ άνευ αλλά δεν μπορεί να γίνεται 
αποσπασματικά, σύμφωνα με τις ορέξεις ενός εκάστου εκ των παραγόντων της δημόσιας ζωής και του δημοσίου και χωρίς ουσιαστική συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων.

Η ζημιά που γίνεται στον τουρισμό είναι δεδομένη και θα έπρεπε ήδη οι 
επιχειρηματίες του χώρου να είχαν ξεσηκωθεί με την ανευθυνότητα και τους πειραματισμούς κάποιων  που βγάζουν φιρμάνια, χωρίς να συνυπολογίζουν  την ευθύνη που έχουν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι ο διεθνώς αναγνωρισμένος χώρος του Ναυαγίου με τα εκατομμύρια των επισκεπτών που υποδέχεται.

Το κακό ξεκίνησε μετά το ατύχημα που έγινε με την κατολίσθηση τμήματος 
του βράχου πέρυσι το Σεπτέμβριο και συνεχίζεται με αδέξιες πρωτοβουλίες 
και αποφάσεις ένθεν και ένθεν που δεν υπακούουν στο συμφέρον της 
Ζακύνθου και οδηγούν στην καταστροφική. Αρκεί να σκεφτούμε τι εντύπωση δίνουμε στους επισκέπτες που θέλουν να δουν το χώρο και προσπαθούν να τον προσεγγίσουν… Ούτε στις τριτοκοσμικές χώρες δεν συμβαίνουν αυτά και το αλαλούμ μεταξύ των υπηρεσιών μας έχει εξευτελίσει.

Η αλληλογραφία καλά κρατεί αλλά δεν είναι ικανή να δώσει εικόνα κράτους που ξέρει τι υποχρεώσεις έχει και  προφανώς αυτό το καλοκαίρι θα πάρουμε βαθμολογία κάτω από τη βάση για την ανικανότητά μας.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *