Ζάκυνθος

Κύμα ρώσων τουριστών από την πρωτομαγιά στο νησί μας

Για 17 ολόκληρες ημέρες έμεινε στη Ρωσία ο επιχειρηματίας Τάσος Μποτώνης ο οποίος εκπροσώπησε το Επιμελητήριο στην διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας, είχε επαφές με τους τουρ οπερέιτορς και μετέφερε μια πολύ καλή εικόνα για τις αφίξεις που θα υπάρχουν φέτος στο νησί μας αφού θα έχουμε υπερδιπλάσιο αριθμό αεροσκαφών και ρώσων τουριστών. Το πρώτο αεροπλάνο έρχεται από τη Ρωσία την πρωτομαγιά και η αύξηση σε σχέση με πέρυσι θα είναι 120%.

Ο κ. Τάσος Μποτώνης είχε παράλληλα και δικό του περίπτερο δίπλα από αυτό που είχε η ΕΤΙΝ με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πολύ καλή εικόνα για τη Ζάκυνθο και τα νησιά μας.

«Υπάρχει πολύς κόσμος και μεγάλο ενδιαφέρον. Εγώ πηγαίνω 15 χρόνια στις εκθέσεις και έχει γίνει πολύ μεγάλος αγώνας για τους Ρώσους. Στη Μόσχα είναι δύο εκθέσεις που γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα. Η μία στηρίζεται από το Δήμο της Μόσχας και έγινε από 16 έως 19 Μαρτίου. Η άλλη είναι η ΜΙΤ που έγινε από 20 έως 23 Μαρτίου» ανέφερε ο κ. Μποτώνης ο οποίος υπενθύμισε ότι οι προσπάθειες για να έλθουν στο νησί μας οι ρώσοι τουρίστες είναι πολύχρονες και έχουν ξεκινήσει προ δεκαπενταετίας τουλάχιστον.

«Οι πρώτες προσπάθειες έγιναν πριν από 15 χρόνια, όταν ήταν πρόξενος της χώρας μας στη Ρωσία ο ζακυνθινός κ. Καλαμβρέζος, με την εταιρία ΒΝΟΥΚΟΒΟ. Τότε έγινε μια τρομερά μεγάλη υποτίμηση στο ρούβλι και σταμάτησε ο τουρισμός από αυτή τη χώρα. Ωστόσο οι προσπάθειες συνεχίστηκαν» ανέφερε ο κ. Μποτώνης.

Για την φετινή συμμετοχή μας στην έκθεση ο κ. Μποτώνης είπε: «Η Περιφέρεια ετοιμάζει το περίπτερο και εμείς συμμετέχουμε. Εγώ κάθε χρόνο παίρνω μέρος με δικό μου περίπτερο. Το κόστος είναι μεγάλο, ξεπερνά τις 25 χιλιάδες ευρώ αλλά καλό είναι να πηγαίνουμε. Όσο πιο πολλοί επιχειρηματίες τόσο καλύτερα για όλους μας. Εγώ είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να μιλήσω με όλους τους τουρ οπερέιτορς που δραστηριοποιούνται στη Ζάκυνθο. Συνολικά είναι 10 στον αριθμό, παλιοί και καινούργιο τουρ οπερέιτορς. Τα μηνύματα είναι πολύ καλά και φέτος θα έχουμε 16 αεροπλάνα που θα έλθουν στη Ζάκυνθο ενώ πέρυσι είχαμε 7. Η αύξηση είναι 120%.  Οι ρώσοι τουρίστες μένουν κατά μέσο όρο 14 ημέρες στη Ζάκυνθο».

Εκείνο που έγινε γνωστό από τον κ. Μποτώνη είναι ότι υπήρξαν παράπονα από τους τουρ οπερέιτορς για τη Ζάκυνθο και αυτό γιατί ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης επισκέφθηκε μόνο ένας από αυτούς με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να αναρωτηθούν τι συνέβη. Επίσης δημιουργήθηκαν οργανωτικά προβλήματα.

«Περίμεναν οι τουρ οπερέιτορ που ήξεραν ότι θα έλθει ο Δήμαρχος αλλά πήγε μόνο σε έναν και γι’ αυτό προκλήθηκαν αντιδράσεις. Θεώρησαν προσβλητικό το ότι δεν τους επισκέφθηκε και κάποιοι άρχισαν να συζητούν τη διακοπή του προγράμματός τους στη Ζάκυνθο. Ο Δήμαρχος ήλθε μόνο την πρώτη ημέρα της έκθεσης. Εγώ χάρηκα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη που ήταν παντού παρόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μποτώνης.

Εκείνο που έγινε γνωστό είναι ότι τα φυλλάδια που υπήρχαν για τη Ζάκυνθο τελείωσαν από την πρώτη ημέρα και δημιουργήθηκε ένα ζήτημα με διαγωνισμό που είχε δώρο ένα ταξίδι δωρεάν στο νησί μας.

«Συμπλήρωναν μια αίτηση στο περίπτερο οι επισκέπτες για να κερδίσουν ένα ταξίδι στη Ζάκυνθο και την ώρα που είχαν ορίσει δεν ήταν κάποιος να κάνει την κλήρωση!» σημείωσε ο κ. Μποτώνης ο οποίος συμπλήρωσε επίσης ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει κάποιο στο περίπτερο να μοιράζει τα φυλλάδια και να δίνει πληροφορίες για το νησί!

Τέλος αναφερόμενος στο προφίλ των ρώσων τουριστών ο κ. Μποτώνης είπε: «Ο ρώσος τουρίστας δαπανά 45% περισσότερα χρήματα από οποιοδήποτε άλλο τουρίστα γι’ αυτό υπάρχει ανταγωνισμός σε ποιά περιοχή θα πάνε. Τους ενδιαφέρουν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων αλλά πηγαίνουν και σε καλά δωμάτια. Ταξιδεύουν οικογενειακά. Τους αρέσουν να πηγαίνουν σε ελληνικά εστιατόρια, κάνουν εκδρομές, κάνουν ψώνια στα μαγαζιά και χαλάνε χρήματα. Πρέπει να τους προσέξουμε».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *