Ελλάδα

Κυριακή 18 Μαρτίου η κάλπη για την εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ

Οι εκλογές ανάδειξης νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν την Κυριακή 18 Μαρτίου και την ευθύνη αναλαμβάνουν οι κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές.

Ο Γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης μπορεί να έστειλε ενημερωτικά έγγραφα για τις διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν, ωστόσο είναι γνωστό ότι υπάρχει δυσλειτουργία των τοπικών οργανώσεων, πολλές από αυτές είναι στην κυριολεξία κλειστές και πρέπει να εξευρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν.

 

Ενδεικτικά για τη Ζάκυνθο πρέπει να αναφερθεί ότι τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι κλειστά εδώ και μερικούς μήνες και την ίδια στιγμή υπάρχουν ανοιχτά οικονομικά θέματα με την πληρωμή των ενοικίων και των πάσης φύσεως λογαριασμών. Με αυτή την κατάσταση γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει εμφανής δυσκολία στην διεξαγωγή της διαδικασίας και πρέπει να βρεθεί λύση σε συνεννόηση με τα κεντρικά.

Τώρα αναφορικά με την εκλογική διαδικασία, μπορεί να μπει στην υπηρεσία των στελεχών του κόμματος η τεχνολογία, αλλά αυτό απαιτεί υπολογιστές και σύνδεση με το διαδίκτυο.

Τα στοιχεία και οι πληροφορίες που έδωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης για την ανάδειξη Προέδρου αναφέρουν:

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ οι πολίτες που θα προσέλθουν θα καταβάλουν το ποσό των 2 ευρώ. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε επίπεδο Δημοτικών Ενοτήτων και η επιλογή των χώρων των Εκλογικών Κέντρων αποτελεί ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών. Με ευθύνη των Νομαρχιακών Επιτροπών συγκροτούνται ανά εκλογικό κέντρο επταμελείς Εφορευτικές Επιτροπές, οι οποίες αποτελούνται η κάθε μια από έξι μέλη των ΣΕ των ΤΟ του Δήμου. Τα Μητρώα Μελών και Φίλων πιστοποιούνται και κλείνουν την 5η Μαρτίου και θα ανοίξουν κατά τις ώρες ψηφοφορίας. Η εγγραφή νέων Μελών και Φίλων γίνεται με τη συμπλήρωση αίτησης εγγραφής επί της οποίας θα αποτυπώνεται η φράση: «Σύμφωνα με το άρθρο 18 του Καταστατικού τα Μέλη και οι Φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δε συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα και αποδέχονται τις αρχές και τους στόχους του Κινήματος». Η εκλογική διαδικασία θα υποστηριχθεί:

– με χειρόγραφο σύστημα πιστοποιημένων εντύπων της Ε.ΚΑ.Π.

– με δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά Νομό ή Περιφέρεια ή Δήμο Μητροπολιτικών Συγκροτημάτων ή Περιφερειών.

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν: οι Έλληνες πολίτες με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, οι πολίτες χωρών-μελών της ΕΕ με το διαβατήριο και οι μετανάστες με την άδεια παραμονής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *