Ζάκυνθος

Κυρίαρχο πρόβλημα το παρεμπόριο!

Στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στην Τρίπολη, παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου Λ. Μπουζιάνου και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η εξάπλωση του παρεμπορίου, η αδυναμία κάλυψης των εισφορών προς το Ο.Α.Ε.Ε αλλά και τα έργα για τη διάνοιξη της Ολυμπίας Οδού που δεν προχωρούν, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Από την πλευρά της εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου, τέθηκε στη Γενική Συνέλευση και το ζήτημα της κατάργησης της τοπικής υπηρεσίας της Δ.Ο.Υ και ζητήθηκε η στήριξη της Ομοσπονδίας στο αίτημα για παραμονή της Υπηρεσίας στο νησί μας.
Η κ. Μπουζιάνου, μιλώντας για το θέμα στο ραδιόφωνο του –Ε- σχολίασε πως κάποιοι προφανώς θέλουν να σβήσουν τη Ζάκυνθο από τον… χάρτη και τόνισε πως η κατάργηση της Δ.Ο.Υ Ζακύνθου, όχι μόνο θα δυσκολέψει τους συναλλασσόμενους και κυρίως τους εμπόρους, επιχειρηματίες κτλ, αλλά θα αυξήσει  τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων αφού θα απαιτούνται συχνά ταξίδια στην Πελοπόννησο.

Ακόμη δεν έχει συσταθεί το ΚΕΛΑΥΕ από την Περιφέρεια!

Όπως προαναφέρθηκε, το πρόβλημα του παρεμπορίου, παρουσιάστηκε σαν ένα από τα σημαντικότερα από τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων της Πελοποννήσου και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, μιλώντας στον –Ε-, αναγνώρισε την προσπάθεια που καταβάλλεται τα δύο τελευταία χρόνια από το Λιμεναρχείο, ωστόσο επεσήμανε πως η ρίζα του προβλήματος αντιμετωπίζεται μόνο από την ίδια την Πολιτεία, που οφείλει να ελέγχει την είσοδο των παράνομων εμπορευμάτων στη Χώρα.

Αυτό που επίσης αξίζει να αναφερθεί, είναι πως ακόμη δεν έχει γίνει η σύσταση του Κλιμακίου Ελέγχων που πρέπει να λειτουργήσει σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας αφού ακόμη δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση από τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου.
Θυμίζουμε πως πρόκειται για το Κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου, το οποίο συστήνεται από δημόσιους υπαλλήλους και έχει αρμοδιότητες στον έλεγχο του παράνομου εμπορίου και την κατάσχεση των παράνομων εμπορευμάτων!

Την λειτουργία του κλιμακίου είχε προαναγγείλει ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς  κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε συγκαλέσει πριν από περίπου ‘ένα μήνα η διοίκηση του Επιμελητηρίου, αλλά όπως προαναφέρθηκε προς το παρόν δεν υπάρχει σχετική απόφαση!
«Το πρόβλημα δεν είναι ο κακομοίρης που πουλά το εμπόρευμα αλλά πως μπαίνει αυτό το εμπόρευμα στην Ελλάδα!» τόνισε η κ. Μπουζιάνου σημειώνοντας πως την ίδια στιγμή τα μικρομάγαζα παλεύουν να επιβιώσουν!

Τέλος, σχολίασε πως ο νόμος για το υπαίθριο εμπόριο έχει…ξεχειλώσει, αφού στις λαϊκές αγορές αρχικά πωλούνταν προϊόντα της γης και της θάλασσας και σήμερα, έχουν μετατραπεί σε υπεραγορές με ρούχα, παπούτσια κτλ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *