Ζάκυνθος

Κτηματική υπηρεσία: Περισσότερες καταγγελίες για παρανομίες στις παραλίες τo 2012

Βρισκόμαστε στο τέλος της τουριστικής περιόδου και η Κτηματική υπηρεσία ενημερώνοντας για το έργο που διεκπεραίωσε φέτος στις παραλίες είπε ότι δυστυχώς μπήκαν περισσότερα πρόστιμα και έγιναν περισσότερες καταγγελίες.

Σε δηλώσεις της στον -Ε- η Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αγγελική Ζουρμπάνου επεσήμανε: «Οι καταγγελίες φέτος ήταν πιο πολλές γιατί η χρονιά ήταν κακή από οικονομικής πλευράς, αν και κάθε χρόνο έχουμε τέτοια προβλήματα. Σε κάποιους βάλαμε πρόστιμο και σε άλλους έγιναν υποδείξεις. Αλλά σίγουρα είναι περισσότερα από τις άλλες χρονιές. Εμένα η δουλειά μου είναι να αστυνομεύω τις παραλίες αλλά είναι κρίμα να βάζω πρόστιμα και ειδικά φέτος που οι ομπρέλες δεν γέμιζαν. Το πρόστιμο δεν μπορούν να το γλυτώσουν γιατί είναι καταπατητές. Βέβαια κάποιοι κάνουν προσφυγή στα Δικαστήρια για ανακοπή, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν συμβιβασμό».

Το ποτάμι

Το μοναδικό χαρακτηρισμένο ρέμα στο νησί μας είναι του Αγίου Χαραλάμπη και η Κτηματική υπηρεσία γνωρίζει τις περιοχές όπου έχουν γίνει απαλλοτριώσεις.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν ανάγκες καθαρισμού πριν τον επερχόμενο χειμώνα και καθώς ιδιώτες δεν αφήνουν τη ΔΕΥΑΖ που έχει ενδιαφερθεί για τον καθαρισμό να προχωρήσει σε εργασίες η κ. Ζουρμπάνου δήλωσε: «Δεν έχουμε σταθερά σημεία για να γίνουν οι μετρήσεις και αναμένουμε συνεργείο από άλλη Κτηματική υπηρεσία για να βοηθήσει. Θα κάνουμε αυτοψία για να δούμε τι συμβαίνει καθώς το νερό μπορεί να έχει παρασύρει την απαλλοτρίωση. Έχουμε την τεχνική έκθεση που έκανε πρόσφατα ο μηχανικός μας και την στείλαμε στη Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας για να συνεργαστούμε. Κάθε φορά για τον καθαρισμό πηγαίνουμε με την Αστυνομία αλλά δεν πρέπει να γίνεται αυτό. Όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε το ποτάμι έτσι και το νερό να μας πνίξει!».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *