Ζάκυνθος

Κτηματική: Μια μόνο διοικητική υπάλληλος στη Ζάκυνθο μετά το ΦΕΚ για μετάταξή της!

Εμπράκτως θα πρέπει να αποδείξει το Υπουργείο Οικονομικών την πρόθεση του να στηρίξει την λειτουργία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στη Ζάκυνθο και αυτό θα συμβεί μόνο με την πρόσληψη του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού για την στελέχωση μιας τόσο σημαντικής για τα συμφέροντα του Δημοσίου Υπηρεσίας.

Ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρηση του μοναδικού υπαλλήλου της Υπηρεσίας και αφού το Υπουργείο περιορίστηκε στο να αναθέσει παράλληλα καθήκοντα Προϊσταμένης Ζακύνθου , στην Προϊσταμένη του Πύργου η μόνη εξέλιξη που υπάρχει αφορά την μετάταξη της υπαλλήλου που είχε προσληφθεί ως καθαρίστρια, στη θέση της διοικητικής υπαλλήλου.

Το σχετικό ΦΕΚ της απόφασης για την μετάταξη της υπαλλήλου που πληρούσε τα τυπικά προσόντα για να αλλάξει θέση δημοσιεύτηκε τον περασμένο Φλεβάρη και πλέον υπάρχει μια και μόνο υπάλληλος στην Κτηματική Υπηρεσία του νησιού μας που καλείται όμως να αναλάβει ένα τεράστιο όγκο δουλειάς, χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους κατάρτιση ή εκπαίδευση για τα καθήκοντα που καλείται να αναλάβει.

Πέρα από τα έγγραφα που εκκρεμούν εδώ και 1,5 χρόνο, προκύπτουν νέες και σοβαρές ανάγκες ενόψει του καλοκαιριού όπως αυτές που αφορούν τον έλεγχο στις παραλίες σε ένα νησί που χωρίς υπερβολές χτίζεται από την μια άκρη στην άλλη. Την ίδια στιγμή εκκρεμούν και άλλες αιτήσεις για επανα-χάραξεις, αυτοψίες, καταγγελίες κτλ.

Το ζήτημα της λειτουργίας της Υπηρεσίας είχε αναδειχθεί πριν από ένα χρόνο με έγγραφο που έστειλε ο Δήμος Ζακύνθου στο Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση για να καλυφθεί η θέση της Προϊσταμένης. Εκτός από την έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων παραμένει εδώ και χρόνια η εκκρεμότητα με την έλλειψη μηχανικών.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *