Ζάκυνθος

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 17χρονο Ζακυνθινό – Νοσηλεύεται σε εντατική νοσοκομείου της Αθήνας

Κρούσμα μηνιγγίτιδας κατεγράφη χθες στο νησί μας και ο ασθενής, ένα νεαρό αγόρι, έχει ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας.

Ο 17χρονος χθες το πρωί βρέθηκε στο παθολογικό τμήμα του νοσοκομείου Ζακύνθου όπου διεγνώσθη η πάθησή του και αμέσως άρχισε αγώνας για να μεταφερθεί σε εντατική μεγάλου νοσοκομείου. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε με αεροσκάφος στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται σε εντατική αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή.

Από την διοίκηση του νοσοκομείου έγινε γνωστό ότι δεν πρέπει να υπάρξει  ανησυχία στην κοινή γνώμη για το περιστατικό αλλά σε κάθε περίπτωση που υπάρχουν συμπτώματα μηνιγγίτιδας θα πρέπει να γίνεται μεταφορά του ατόμου σε νοσοκομείο. Στη Ζάκυνθο έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που είχαμε κρούσμα μηνιγγίτιδας αλλά καλό είναι να δοθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Ο κίνδυνος εμφάνισης μηνιγγίτιδας σε άτομα που ήλθαν σε επαφή με ασθενή που έπασχε από μηνιγγίτιδα από Μηνιγγιτιδόκοκκο είναι 500-800 φορές μεγαλύτερος απ’ ότι είναι στο γενικό πληθυσμό. Αυτό επιβάλλει την άμεση χορήγηση προφυλακτικής αντιβίωσης σ’ όλα τα άτομα που ήλθαν σε στενή επαφή με τον πάσχοντα. Η θεραπεία της μηνιγγίτιδας πρέπει να γίνεται πάντοτε στο νοσοκομείο με τη χορήγηση των κατάλληλων αντιβιοτικών. Όσο νωρίτερα αρχίσει η θεραπεία τόσο καλύτερη είναι και η έκβαση της νόσου.

Η μετάδοση της μηνιγγίτιδας γίνεται με τα σταγονίδια που εκπέμπουν οι υγιείς μικροβιοφορείς. Τα μικρόβια από το ρινοφάρυγγα μπαίνουν στο αίμα και μέσω της κυκλοφορίας του αίματος φθάνουν στους μήνιγγες. Σπανιότερα η μηνιγγίτιδα μπορεί να προκληθεί από μεταφορά των μικροβίων από παρακείμενες λοιμώξεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *