Ζάκυνθος

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» στην Οικονομία: Πασχαλιάτικος αποκλεισμός

Οι επικείμενες απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο των ναυτεργατών όσο και των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ μέσα στη Μ. Εβδομάδα προκαλούν αναταραχή στους ταξιδιώτες και αγωνία στους επιχειρηματίες που περιμένουν να δουλέψουν τις ημέρες του Πάσχα.

Μπορεί η κυβέρνηση να εξετάζει το μέτρο της επιστράτευσης αλλά γίνεται αντιληπτό ότι υπό τέτοιες συνθήκες αβεβαιότητας και φασαριών λίγοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν να μετακινηθούν ρισκάροντας αν θα φτάσουν στον προορισμό τους για την Ανάσταση.

Οι φωνές διαμαρτυρίας του επιχειρηματικού κόσμου πυκνώνουν καθώς διαφαίνεται ότι τα πράγματα στον τουρισμό δεν θα κυλήσουν ομαλά ούτε το καλοκαίρι.

Η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχει προγραμματιστεί (εκτός απροόπτου) για την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη, ενώ η   κινητοποίηση των ΚΤΕΛ θα γίνει την  Μ. Πέμπτη. Οι μέρες αυτές συμπίπτουν με την αύξηση του αριθμού των δρομολογίων  και στη Ζάκυνθο για να εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες. Αν όμως γίνουν τελικά οι κινητοποιήσεις θα δημιουργηθεί μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό του Πάσχα που συμβαδίζει με την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι αρνητικό μετά την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών, δηλαδή της υπουργού ανάπτυξης Άννας  Διαμαντοπούλου και της διοίκησης της ΠΝΟ. Σήμερα θα γίνει και νέα συνάντηση με τον υπουργό υγείας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *