Ζάκυνθος

Κοντονής προς Μποζίκη: Που πήγαν 769.819 ευρώ της ύδρευσης!

Συνέχεια στις ανακοινώσεις του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο, δίνει ο βουλευτής Σταύρος Κοντονής με νεώτερη ανακοίνωσή τους.

Στην ανακοίνωση αυτή ο κ. Κοντονής κατηγορεί τον Δήμαρχο για χοντροκομμένα ψεύδη στην υπόθεση με τις εισπράξεις από τα τέλη ύδρευσης του Δήμου Αρκαδίων, παρομοιάζει το καθεστώς μισθοδοσίας του Δήμου με το τμήμα Αλλοδαπών(!) του ίδιου Δήμου και καταγγέλλει ότι σύμβουλος του Δημάρχου αναζητούσε στοιχεία για τον βουλευτή στα αρχεία τοπικών εφημερίδων.

Τέλος ο κ. Κοντονής συσχετίζει τις δηλώσεις του κ. Μποζίκη με την πρακτική του Γάσπαρου όταν προβλήθηκε στη δικαιοσύνη η απόπειρα αγοράς οικοπέδου στο Ρόϊδο!

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κοντονή έχει ως εξής:

Ο Δήμαρχος των χαρατσιών συνεχίζει να μας διασκεδάζει. Αφού παραδέχεται τον χρόνο έναρξης της πολιτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ζάκυνθο, σαν βρεγμένη γάτα προσπαθεί να βρει άλλες πολιτικές συλλογικότητες στις οποίες ανήκα. Έτσι εφηύρε, ότι κατά τον χρόνο που απαιτούσε δηλώσεις εκ μέρους μου κατά του Τσαγκαρόπουλου, ήμουν εκπρόσωπος της Ανανεωτικής Κομμουνιστικής και Οικολογικής Αριστεράς (ΑΚΟΑ). Πληροφορώ τον κατά σύστημα ψευδόμενο Δήμαρχο, ότι από το 2000 είχα αποχωρήσει από την ΑΚΟΑ στην οποία επανεντάχθηκα τον Μάιο 2007. Καλό λοιπόν είναι να σταματήσει την ακατάσχετη ψευδολογία, γιατί πλέον καθίσταται καταγέλαστος, πέφτοντας από την μια νίλα στην άλλη.

Παραμονή της συζήτησης της πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής της Βουλής σχετικά με τις τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων για την διαχείριση και πλαστογραφία της λίστας Λαγκάρντ, πληροφορήθηκα ότι ο δήμαρχος των χαρατσιών ανέθεσε στην δημοσιογράφο κ. Γεωργία Καλαμαρά να περιοδεύσει στα γραφεία των τοπικών εφημερίδων μήπως ανεύρει δικές μου δημόσιες πολιτικές δηλώσεις πριν τον Μάιο 2007, μη αποδεχόμενος την απάντησή μου ότι ως ιδιώτης σε ουδεμία πολιτική δήλωση είχα προβεί.  Θα ήταν όμως καλό να μας πληροφορήσει ο κ. Δήμαρχος με ποίο εργασιακό καθεστώς απασχολείται η κ. Καλαμαρά. Είναι εργαζόμενη του Δήμου; Είναι ειδική σύμβουλος του Δημάρχου; Υφίσταται ατομική σύμβαση εργασίας ή έργου προσωπικά με τον κ Δήμαρχο και εξ’ αυτής της ανάθεσης εργασίας προσωπική εξυπηρέτηση του ιδίου; Από ποια κονδύλια ή κωδικούς πληρώνεται η κ. Καλαμαρά ή μήπως,  η ίδια  προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της στον Δήμο;

Στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Κίνησης Πολιτών ήταν πάντα η χωροθέτηση Χ.Υ.Τ.Υ. από ΑΕΙ της Αθήνας ή των Πατρών. Ας μας πει, επιτέλους, γιατί δεν δέχεται την παραπάνω πρόταση  και παριστάνει ο ίδιος και η παρέα του τον χωροθέτη. Μήπως η απάντηση λέγεται: οικόπεδα στον Βραχίονα;  Είναι προφανής η ομολογία με βάση τα όσα αναφέρει ο Δήμαρχος ότι εισέπραξε 1.551.880 ευρώ και εξ αυτών κατέβαλε μόνο 769.819 ευρώ στον Σύνδεσμο Ύδρευσης. Το υπόλοιπο των 782.061 ευρώ, δηλαδή ποσό πάνω από το μισό των εισπραχθέντων, που πήγε; Τα περί μισθοδοσίας όχι μόνο είναι χοντροκομμένα ψεύδη, είναι πρωτίστως παρανομία πρώτου βαθμού. Μήπως η μισθοδοσία στον Δήμο Αρκαδίων δεν γινόταν από ειδικά κονδύλια και ειδικούς κωδικούς ή γινόταν και αυτή κατά τον τρόπο που είχε οργανωθεί το Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου;

Περιμένουμε μια καθαρή απάντηση και του δηλώνουμε ότι θα τον περιμένουμε, όπως τον περιμέναμε επί μια πενταετία που απέφευγε να αγγίξει το ζήτημα.  Όσον αφορά τους λεονταρισμούς, του  υπενθυμίζουμε ότι τα ίδια δήλωνε και  ο κ. Γάσπαρος για το περιβόητο οικόπεδο του Ρόιδου. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *