Ζάκυνθος

Κονδύλι για εξοπλισμό πρόγνωσης τσουνάμι

Δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις από τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΙΝ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων) που έγινε στη Ζάκυνθο στο χώρο του Δημαρχείου με αρκετά και σημαντικά θέματα συζήτησης.

Αρχικά έγινε ενημέρωση για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και μίλησαν όλοι όσοι την προηγούμενη ημέρα είχαν βρεθεί στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας. Η ΠΕΔΙΝ υιοθέτηση το ψήφισμα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ και επισημάνθηκε ότι το Μεσολόγγι με τους 13 χιλιάδες κατοίκους δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα ΤΕΙ της Περιφέρειας.

Ακολούθως εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός αλλά κατέθεσε τη διαφωνία του ο Δήμαρχος Μεγανησίου Στάθης Ζαβιτσάνος ο οποίος ανέφερε ότι το όργανο δεν συνεδριάζει συχνά και δεν παρεμβαίνει σε μεγάλα θέματα στα οποία η ΠΕΔΙΝ είναι απούσα. Επ’ αυτού αντέδρασε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και Δήμαρχος Κερκυραίων Γ. Τρεπεκλής ο οποίος είπε ότι με τις δυνατότητες που υπάρχουν και δη τις οικονομικές κάνει ότι καλύτερο μπορεί και μάλιστα σημείωσε πως μακάρι και τα Περιφερειακά Συμβούλια να δούλευαν όπως η ΠΕΔΙΝ.

Σημαντική ήταν η ενημέρωση για την έγκριση της προμήθειας εξοπλισμού που θα διατεθεί στα νησιά για την πρόγνωση των τσουνάμι. Επίσης ζητήθηκαν πληροφορίες για την τύχη των 290 χιλιάδων ευρώ που προορίζονταν για τα ευρυζωνικά δίκτυα και αν τελικά  το έργο παρελήφθη από τις ΤΕΔΚ.

Τέλος έγινε ενημέρωση για ένα κονδύλι 150 χιλιάδων ευρώ που υπάρχει για αδελφοποιήσεις και μέχρι τώρα το έχει αξιοποιήσει ο Δήμος τηε Κέρκυρας. Οι εκπρόσωποι των άλλων νησιών αντέδρασαν θεωρώντας ότι έπρεπε να διατεθεί σε όλα τα νησιά για να προβούν σε αδελφοποιήσεις και σε μια προσπάθεια  εκτόνωσης της έντασης ο Δήμαρχος της Κέρκυρας είπε να κατατεθούν προτάσεις και από άλλους Δήμους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *