Ζάκυνθος

Κλοπές σε πολυτελείς βίλες στα ορεινά του νησιού!

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μεγάλη και έντονη ανησυχία προκαλούν περιστατικά κλοπών που σημειώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα σε πολυτελείς βίλες στα ορεινά και η κατάσταση αυτή προκαλεί εκτός από αναστάτωση στους επισκέπτες μας και μια σημαντική δυσφήμιση ως προς την εικόνα της Ζακύνθου και την προβολή της ως ασφαλή προορισμό!

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, όταν άγνωστοι μπήκαν μέσα σε πολυτελείς κατοικίες στις Βολίμες, την ώρα μάλιστα που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα και είχαν κοιμηθεί! Οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ μεγάλης αξίας, ενώ η «εισβολή» έγινε σε συγκρότημα πολυτελών καταλυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες δεν παραβίασαν κάποια πόρτα ή παράθυρο, καθώς τα σπίτια ήταν ανασφάλιστα, με τους ένοικους να βρίσκονται μέσα σε αυτά και να θεωρούν προφανώς ότι δε διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.

Οι κλοπές έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στο Αστυνομικό Τμήμα Αλυκών που διενεργεί έρευνα στην περιοχή, με την ελπίδα πολύ σύντομα να υπάρχουν κάποια στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες.

Ανάλογα συμβάντα έχουν καταγραφεί και κατά το πρόσφατο παρελθόν καθώς οι νεόδμητες πολυτελείς βίλες, που κατά καιρούς φιλοξενούν επισκέπτες με υψηλό βαλάντιο, βρίσκονται στο στόχαστρο των διαρρηκτών.

Η παρουσία της Αστυνομίας στα απομακρυσμένα ορεινά χωριά δεν είναι αισθητή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο ακόμη δεν έχει ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν οι εποχικές ανάγκες του καλοκαιριού.

Μια λύση που αναζητούν πολλές τουριστικές επιχειρήσεις είναι αν συνεργαστούν με ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι.

Το ζήτημα της ασφάλειας είναι μείζον για την καθημερινότητα των πολιτών και των μόνιμων κατοίκων του νησιού, ενώ παίζει καθοριστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια και στα κριτήρια βάση των οποίων οι επισκέπτες μας επιλέγουν τον προορισμό των διακοπών τους.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *