Ζάκυνθος

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις απολύσεις στους Δήμους

Συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση οι οποίοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που προβλέπει απολύσεις.

Στη Ζάκυνθο ο Δήμος και οι υπηρεσίες του παραμένουν κλειστές μέχρι και αύριο Παρασκευή ενώ νέες αποφάσεις θα ληφθούν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των εργαζομένων που προγραμματίζεται για αύριο Παρασκευή στις 9 το πρωί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι στην πρωτεύουσα αφού εκεί θα γίνουν πορείες, συγκεντρώσεις και αποκλεισμός της Βουλής την ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου και καλούνται οι δημοτικοί υπάλληλοι από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν.

Σε ένδειξη συμπαράστασης η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αποφάσισαν 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουλίου με αίτημα να μην γίνουν απολύσεις και να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο.

Το αρνητικό κλίμα που υπάρχει έχει επηρεάσει πολύ τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση και χθες στο Δημαρχείο ήταν αναρτημένα πανώ με συνθήματα που ζητούσαν να μην γίνουν απολύσεις και να μην διαλυθούν οι ΟΤΑ.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι αγωνιούν έκδηλα για το αύριο και δηλώνουν ότι η λαίλαπα θα συμπαρασύρει στο διάβα της όλους τους εργαζόμενους αφού τελικά όλοι θα πληγούν από τα μέτρα που συνεχίζουν να λαμβάνονται από την τρόικα και τους κυβερνώντες.

Χθες το κεντρικό συνδικαλιστικό όργανο των δημοτικών υπαλλήλων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με διαρκείς Γενικές Συνελεύσεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις, καταλήψεις Δημαρχείων και κάθε άλλης υπηρεσίας με πρώτη γραμμή τους εργαζομένους που βρίσκονται υπό απόλυση σε πρώτη φάση.

Στο Δήμο Ζακυνθίων, αν εφαρμοστούν αυτά που επιθυμεί η κυβέρνηση, υπό απόλυση θα τεθούν 5 δημοτικοί αστυνομικοί και 7 σχολικοί φύλακες.

Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται:

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 το απόγευμα, διοργανώνεται Πανελλαδικό Συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος με προσπάθεια συντονισμού με όλους τους κλάδους Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που πλήττονται και όχι μόνο.

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 κατά την διάρκεια του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία καλλιτεχνών ενώ θα πραγματοποιηθεί ολονύκτια διαμαρτυρία.

Την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 οι εργαζόμενοι της αυτοδιοίκησης συμμετέχουν  στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. με βασικό σύνθημα ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *