Ζάκυνθος

Κλιμάκιο του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων στη Ζάκυνθο!

Από το βράδυ της Τετάρτης βρίσκεται στο νησί μας τριμελές κλιμάκιο ελεγκτών του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων που διενεργεί εξονυχιστικά διασταύρωση στοιχείων για όλους τους επιδοματούχους της Ζακύνθου σε μια προσπάθεια εντοπισμού αυτών που έπαιρναν επιδόματα – μαϊμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- το κλιμάκιο έχει εγκατασταθεί σε ειδικά διαμορφωμένο γραφείο και έχει ζητήσει συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για να πάρει όλα τα απαραίτητα για τον έλεγχο στοιχεία.

Την πρώτη ημέρα εργασίας εξετάστηκαν οι περιπτώσεις των νεκρών που ενδέχεται οι συγγενείς τους να ελάμβαναν επίδομα και για το λόγο αυτό ζήτησαν όλα τα βιβλία των ληξιαρχείων που υπήρχαν από την εποχή των κοινοτήτων.

Εκεί έκαναν διασταύρωση στοιχείων με τα ονόματα των επιδοματούχων καθώς είχαν φροντίσει να λάβουν αντίγραφα των φακέλων με όλα τα στοιχεία αυτών που έπαιρναν επιδόματα.

Χιλιάδες έγγραφα έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι ελεγκτές του Τμήματος εσωτερικών υποθέσεων οι οποίοι εργάζονται αθόρυβα και μεθοδικά με εντολή της Δικαιοσύνης.

Ο αρχικός έλεγχος αφορά τους 700 τυφλούς που έπαιρναν τα επιδόματα και ενδέχεται να επεκταθεί και στις άλλες κατηγορίες ατόμων, όπως κωφοί, παραπληγικοί κλπ.

Η έλευση του κλιμακίου, η οποία κρατήθηκε μακριά από τη δημοσιότητα, δημιουργεί την εντύπωση ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται στον τομέα απόδοσης δικαιοσύνης για ένα σκάνδαλο που σέρνεται στην κοινή  γνώμη  για πολλά χρόνια αλλά μέχρι τώρα εκτός από εξαγγελίες δεν υπήρχε κάτι χειροπιαστό για την έρευνα απόδοσης ευθυνών στους παρανομούντες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος.

Ωστόσο υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμα να διανύσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά όλων όσων θα ερευνήσουν, δουλειά που πρέπει να κλείσει με κατάθεση πορίσματος  που θα αποδίδει ονομαστικά τις ευθύνες.

Παράλληλα η κοινή γνώμη στην ίδια κατεύθυνση απόδοσης δικαιοσύνης ζητά την επιστροφή των χρημάτων από εκείνους που τα ελάμβαναν χωρίς να τα δικαιούνται ως μια ελάχιστη πράξη που θα αποδεικνύει ότι το κράτος αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες και δεν εξισώνει τους νόμιμους με τους παράνομους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *