Ζάκυνθος

Κλειστό παραμένει το Βυζαντινό Μουσείο

Καμία απολύτως εξέλιξη δεν έχει σημειωθεί δυστυχώς μέχρι τώρα προκειμένου να προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό που χρειάζεται προκειμένου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, να προχωρήσει στην επαναλειτουργία του Μουσείου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, που παραμένει κλειστό για το κοινό.

Θετικό είναι το γεγονός ότι παρά τις αρχικές δυσοίωνες προβλέψεις, δεν έκλεισε για το κοινό το Κάστρο της Μπόχαλης, στο οποίο συνεχίζει να εργάζεται ένας και μόνο φύλακας με αποτέλεσμα αν και παραμένει ανοιχτό να υπολειτουργεί.

Οι προοπτικές για την επαναλειτουργία του Μουσείου πλέον εξαρτώνται άμεσα από την άμεση έναρξη των προγραμμάτων για την απασχόληση ανέργων σε Δήμο και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από τον ΟΑΕΔ καθώς υπάρχει διάθεση να διαθέσουν προσωπικό από τα προγράμματα αυτά στην Εφορεία, όπως άλλωστε είχε συμβεί κατά το παρελθόν.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου θα εκπροσωπηθεί στο συνέδριο με θέμα «Αρχαιολογικό Έργο Βορειοδυτικής Ελλάδας και νησιών Ιονίου» που πραγματοποιείται από τις 10 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *