Ζάκυνθος

Κλειστό ξανά το Βυζαντινό Μουσείο

Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να γράφουμε πως το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων έχει κλείσει για το κοινό, λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης.

Η αναστολή της λειτουργίας του  ισχύει από την 1η Νοέμβρη, με δεδομένο ότι οι συμβάσεις των συμβασιούχων που είχαν απασχοληθεί στην 20η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έληξαν τέλη Οκτωβρίου και στον ορίζοντα δε φαίνεται να υπάρχει η προοπτική νέων προσλήψεων έκτακτου προσωπικού.

Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη πιο πολύ, αφού κλειστό για το κοινό αναμένεται να παραμείνει και το Ενετικό Κάστρο στην Μπόχαλη.

Η νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χριστίνα Μερκούρη, έκανε λόγο για προσπάθειες ανακατανομής του πληθυσμού που θα γίνουν σε μια προσπάθεια ο χώρος να παραμείνει ανοιχτός, αλλά το εγχείρημα είναι μάλλον δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς πως σήμερα υπάρχει ένας μόνο φύλακας.

Δυστυχώς ειδήσεις όπως οι παραπάνω σταματούν πλέον να μας κάνουν εντύπωση και το γεγονός αυτό από μόνο του θα πρέπει να μας προβληματίζει, αν θεωρούμε τον τόπο μας ως λίκνο πολιτισμού!

Α. Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *