Αθλητισμός Κοινωνία

Κλειστό Γήπεδο Φιολίτι: Υποβλήθηκε η μελέτη από το Δήμο, στο 1,5 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός

Στη Ζάκυνθο ο ΓΓ Αθλητισμού για το Κλειστό Γήπεδο στο Φιολίτι

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υποβλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η μελέτη για το Κλειστό Γυμναστήριο στο Φιολίτι. Την μελέτη για το πολυσυζητημένο έργο υπέβαλε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου που ανέλαβε τελικά να την συντάξει. Το έργο θα κατασκευαστεί, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια έκταση 25 στρεμμάτων που ανήκει στο Δήμο και θα χρηματοδοτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Αν και η σχετική χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει εξασφαλιστεί από την περίοδο της θητείας του κ. Στ Κοντονή στη θέση του Υφυπουργού, χρειάστηκε να περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξεπεραστούν εμπόδια που αφορούσαν την εξεύρεση οικοπέδου, αλλά και γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστέρησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό το έργο.

Πλέον η υπόθεση φαίνεται να βρίσκεται στην τελική ευθεία και τις επόμενες ημέρες, όπως έγινε γνωστό από τον κ. Κοντονή, αναμένεται να επισκεφτεί το νησί μας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού Ιούλιος Συνοδινός για να εξαγγείλει την κατασκευή του έργου.

Το έργο που θα κατασκευαστεί είναι ένα Κλειστό Γυμναστήριο Τύπου Τ11 .

Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του, θα εξυπηρετεί τα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης και της πετοσφαίρισης. Το γήπεδο θα καταλαμβάνει 1500 τ.μ και θα περιλαμβάνει την κύρια αίθουσα με κερκίδες 390 θεατών, χώρους εξυπηρέτησης θεατών (προθάλαμο, χώρους υγιεινής και μικρό κυλικείο) και βοηθητικούς χώρους αθλητών με αποδυτήριο, ιατρείο, αποθήκη οργάνων και χώρο για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *