Ελλάδα

Κλείνουν τα έξι από τα οκτώ τμήματα του ΤΕΙ Ιόνιων Νησιών

Μεγάλες τομές στη λειτουργία ιδρυμάτων, σχολών και τμημάτων στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, περιλαμβάνει η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας που δόθηκε την Πέμπτη στην δημοσιότητα με την κωδική ονομασία σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

Η πρόταση αυτή συγχωνεύει τα ΤΕΙ, Ιόνιων νησιών, Μεσολογγίου και Πάτρας σε ένα νέο ΤΕΙ που θα αναφέρεται πλέον ως Δυτικής Ελλάδος και Ιόνιων νησιών και περιορίζει δραστικά των αριθμό των τμημάτων στα Ιόνια νησιά.

Από τη συγχώνευση αυτή μεγάλοι ζημιωμένοι βγαίνουν η Λευκάδα, που χάνει τα Τμήματα

Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και

Τεχνολογίας Πληροφορικής, που μεταφέρονται σε αντίστοιχα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου και το Αργοστόλι που χάνει την έδρα του ΤΕΙ και τα τμήματα:

Δημοσίων Σχέσεων – Επικοινωνίας που απορροφάται από τη νέα σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Μεσολογγίου και

Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας που απορροφάται από τη νέα σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του Μεσολογγίου .

Η Ζάκυνθος χάνει το τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος που  μεταφέρεται και αυτό στη σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας στο Μεσολόγγι αλλά κερδίζει την μετατροπή του τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής κληρονομιάς σε Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Καλών Τεχνών με διευρυμένο γνωστικό αντικείμενο. Τέλος το Λυξούρι χάνει το τμήμα  Διοίκησης Επιχειρήσεων που μεταφέρεται στη νέα Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στο Μεσολόγγι και μετατρέπει το τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Εικόνας σε σχολή Μουσικής Τεχνολογίας. Το ΤΕΙ Ιόνιων νησιών διαθέτει σήμερα  8 τμήματα, το ΤΕΙ Πάτρας  3 σχολές με 18 τμήματα και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος 2 σχολές με 11 τμήματα.

Το νέο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και Ιόνιων νησιών, σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, θα διαθέτει  6 σχολές και  16 τμήματα. Έδρες των νέων σχολών θα είναι η Πάτρα (9 τμήματα), το Μεσολόγγι (4 τμήματα), η Ζάκυνθος, ο Πύργος και το Λυξούρι.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *