Κοινωνία

ΚΚΕ: Επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων σε Δήμο και ΠΙΝ

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση των δύο υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ σε Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμο Ζακύνθου ήταν αυτή που έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Πνευματικό Κέντρο, στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή του κόμματος στο νησί μας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ τοποθετήσεις έγιναν από την υποψήφια Περιφερειάρχη Αλεξάνδρα Μπαλού, αλλά και από τον υποψήφιο Δήμαρχο Φώτη Κόκλα.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ωστόσο ειδική αναφορά από τον Βουλευτή του ΚΚΕ και από τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης, έγινε και στα ζητήματα αιχμής για το νησί μας, που αφορούν τόσο την λειτουργία του Νοσοκομείου, όσο και την προστασία από τους σεισμούς. Αυτό που πολλές φορές υπογραμμίστηκε από όλους τους ομιλητές, είναι η ανάγκη να υπάρξει ενιαία ψήφος στους συνδυασμούς που στηρίζει του ΚΚΕ και καταδίκης των πολιτικών κομμάτων που κυβέρνησαν διαχρονικά, αλλά εφαρμόζουν τις πολιτικές τους και μέσα από τους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι.

Ο κ. Καραθανασόπουλος, αφού έκανε μια αναφορά στα προβλήματα του Νοσοκομείου Ζακύνθου, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την έλλειψη χρηματοδότησης στη Δημόσια Υγεία, την στιγμή που δαπανώνται εκατομμύρια σε άλλες κατευθύνσεις όπως η συνδρομή στο ΝΑΤΟ αλλά και σε επενδυτικά προγράμματα που προσανατολίζονται σε μεγάλες επιχειρήσεις, αναφέρθηκε και στις τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού. Σημείωσε πως μέσα σε ένα «προπαγανδιστικό αμόκ» η Κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τις πολιτικές της, πετώντας στον «κάλαθο» τις διεκδικήσεις των εργαζομένων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

«Πρόκειται για μια απόφαση που παράλληλα προσφέρει πολλά αντισταθμιστικά σε κεφαλαιοκράτες όπως είναι η κρατική επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, η μείωση των φορολογικών συντελεστών κτλ. Η σημερινή Κυβέρνηση είναι στοχοπροσηλωμένη στο να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν έκαναν οι προηγούμενες» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να βλέπουμε και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, με την Κυβέρνηση να μετατρέπει τη χώρα μας σε σημαιοφόρο της διείσδυσης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στην περιοχή. Τόνισε δε πως το ΝΑΤΟ και η ΗΠΑ αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης και όχι σταθερότητας και αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα από την ιστορία.

Σε ότι αφορά δε την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ως προς το ζήτημα των Σκοπίων, υπο-γράμμισε πως είναι μια κούφια αντιπαράθεση και ένας ψεύτικος διπολισμός που συγκαλύπτει την σύγκλισή τους σε βασικές επιλογές.

«Αυτό αποτελεί και την στέρεα βάση για τις μεταπηδήσεις πολιτικών από τον ένα χώρο στον άλλο χωρίς τσίπα και ενδοιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά από το Βουλευτή Αχαΐας έγινε στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σημειώνοντας πως ο Νόμος«Κλεισθένης», όπως κατά το παρελθόν και ο «Καποδίστριας» δημιουργούν ένα νέο αντιλαϊκό περιβάλλον σε Δήμο και Περιφέρεια, με επίκεντρο την αύξηση της τοπικής φορολογίας, την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες αλλά και τη δημιουργία θεσμών που θα ικανοποιούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα και θα συνυφαίνουν με αυτά την λειτουργία των ΟΤΑ.

Ο κ. Καραθανασόπουλος που μίλησε για «μύθους» που καλλιεργούνται περί ικανών προσώπων και ανεξάρτητων συνδυασμών, κάλεσε τους πολίτες σε μια κοινή στάση απέναντι στην κάλπη στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Με στίχους του Μαγιακόφσκι ξεκίνησε την ομιλία της η υποψήφια Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρα Μπαλού, σημειώνοντας πως «το μέλλον τελικά δε θάρθει από μόνο του , αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς».

«Στην εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας, να βάλει ο λαός την σφραγίδα του στις εξελίξεις, να αδυνατήσουν οι πολιτικοί μηχανισμοί που είναι υπεύθυνοι για αυτά που ζει σήμερα η λαϊκή οικογένεια και οι ορντινάντσες τους στην τοπική διοίκηση»ανέφερε υποστηρίζοντας πως οι πολιτικοί σχηματισμοί που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση δίνουν μάχη αναμασώντας τους ίδιους μύθους και τελευταία το μύθο του κακού κράτους και της καλής αυτοδιοίκησης.

«Κρύβουν με αυτό τον τρόπο ότι μέσα από αυτό το παραμύθι, ανοίγουν το δρόμο ώστε οι ευθύνες του Κράτους, για Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια να περάσουν μέσα από την αυτοδιοίκηση, τελικά στις πλάτες των πολιτών. Έχουν δώσει εξετάσεις στα τελευταία αναπτυξιακά συνέδρια, αλλά τους διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα που ζούμε όλοι! Το οδικό δίκτυο όχι μόνο στη Ζάκυνθο αλλά και σε όλα τα νησιά είναι κατεστραμμένο, η διαχείριση των απορριμμάτων είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, ενώ να μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια μπίζνα και το πρόβλημα παραμένει άλυτο παρά τις προόδους της επιστήμης και της τεχνολογίας, Η αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία είναι στα αζήτητα και τα σχολεία είναι ακατάλληλα. Σήμερα είδαμε μαθητές σε κοντέινερ, σκεπές να στάζουν και μαθητές να μην έχουν καν στέγαστρο για να μην βρέχονται. Αυτά είναι παραδείγματα, γιατί στην άλλη πλευρά εκατομμύρια φιγουράρουν σε πεντάστερα και τουριστική προβολή» σημείωσε.

Για τον κ. Γαλιατσάτο σημείωσε πως πήρε την εκλογή «καταδικάζοντας» τα Μνημόνια της ΝΔ αλλά το κόμμα του ψήφισε το Τρίτο Μνημόνιο και σε αυτό το κόμμα συνεχίζει να υπο-κλίνεται παρά τις «εσωτερικές αντιπαραθέσεις» που τάχα εμφανίζονται. Ο ίδιος βάζει σε προτεραιότητα τις εξορύξεις των υδρογοναθράκων και όχι τις λαϊκές ανάγκες, ενώ απέναντι στα προβλήματα από το χώρο της Υγείας, μιλά για ιατρικό τουρισμό.

Όσο για την κ. Κράτσα σημείωσε πως προβάλει ως «ατού» την θητεία στο ευρωκοινοβούλιο, την στιγμή που αυτό και μόνο αρκεί ως κριτήριο για να μην ψηφιστεί.

«Εκφράζοντας τις θέσεις της ΝΔ, ψήφισε, στήριξε και υλοποίησε όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο. .Δέσμευση μας είναι αν υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του λαού. Επειδή όμως ο κόσμος έχει κουραστεί με τα μεγάλα λόγια, το κριτήριο απέναντι και στα δικά μας λόγια να είναι η αγωνιστική μας διαδρομή μας» ανέφερε η κ. Μπαλού.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φώτης Κόκλας, τόνισε πως δεν είναι πολυτέλεια να ζητάμε τα αυτονόητα.

«Που είναι η λειτουργία της ΜΕΘ που υποσχέθηκε και ο κ. Πολάκης και η ανάπτυξη μετά την έξοδο από τα Μνημόνια που υποσχέθηκε ο κ. Κοντονής; Χορτάσαμε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα! Δήμος και Περιφέρεια συντάσσονται με αυτές τις πολιτικές και η ανάπτυξη που υπόσχονται, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ιδιωτικών συμφερόντων και δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Αν τους ένοιαζαν οι ανάγκες μας δε θα ιδιωτικοποιούσαν την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να παραμένει το πρόβλημα και να αυξάνονται τα τέλη. Δε θα έδιναν τόσες άδειες ξενοδοχείων, χωρίς να αντέχουν οι αποχετεύσεις και ο βιολογικός, με αποτέλεσμα να ρυπαίνεται το περιβάλλον και να μην μπορούμε να κολυμπήσουμε από το Τραγάκι μέχρι το Αργάσι» ανέφερε και σημείωσε πως ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης θα παλεύει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό, μαζί με εργαζόμενους και σωματεία.

«Θα διεκδικούμε έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, στελέχωση του Νοσοκομείου και κάλυψη των αναγκών των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών» σημείωσε, τονίζοντας πως θεωρεί μεγάλη τιμή και ευθύνη να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *