Ζάκυνθος

Κινητοποίηση της Νομ. Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τη ΔΕΗ

Με βασικό αίτημα να μην μπουν άλλα χαράτσια και αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, πραγματοποίησε κινητοποίηση μπροστά από το υποκατάστημα της ΔΕΗ, το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας σημαίες φώναξαν συνθήματα κατά της τρικομματικής κυβέρνησης, της φοροεπιδρομής και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Ακόμη, μοιράστηκαν ανακοινώσεις στους περαστικούς και στους πολίτες που περίμεναν στην ουρά του ταμείου για να πληρώσουν.

Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασσιμάτης, μιλώντας στον -Ε- υπογράμμισε πως η κινητοποίηση στη ΔΕΗ είναι μια από τις πολλές δράσεις που προγραμματίζονται στη Ζάκυνθο, με σκοπό να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα των πολιτών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία κινητοποίησης της κοινωνίας. Η σημερινή μας παρουσία στη ΔΕΗ έχει να κάνει με την αντίδρασή μας απέναντι στην φορμπηκτική πολιτική που σήμερα υλοποιείται. Το χαράτσι της ΔΕΗ, οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια, οι πάγιοι φόροι και η ιδιωτικοποίηση του ρεύματος είναι η αιχμή του δόρατος σε μια επίθεση που δέχεται η Ελληνική Κοινωνία!» σχολίασε ο κ. Κασσιμάτης, τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την στήριξη των φτωχών νοικοκυριών που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος.

«Οριστική λύση βέβαια, μπορεί να υπάρξει μόνο με την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής και την ανατροπής της συγκυβέρνησης, για την ανάδειξη μιας νέας Κυβέρνησης της Αριστεράς, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η Κυβέρνηση της Αριστεράς θα προστατεύσει τα μικρά και μεσαία στρώματα και θα καλέσει να πληρώσουν οι πλούσιοι, τους οποίους η λίστα Λαγκάρντ προστατεύει!» συμπλήρωσε.

Η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της για τη χθεσινή κινητοποίηση αναφέρει:

«Η επιδρομή και η λεηλασία που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός από την τρικομματική, μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, δεν έχει προηγούμενο. Οι κεφαλικοί φόροι, τα «χαράτσια», η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και φοροτιμωρία όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2012 κληθήκαμε να πληρώσουμε εξαπλάσιους φόρους εισοδήματος σε σχέση με το 2011 για λιγότερα μάλιστα εισοδήματα! Για το 2013 θα κληθούν τα φτωχά στρώματα να πληρώσουν πάνω από 2,5 δις ευρώ.

Απαιτούν πολύ περισσότερα από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες και τους ανέργους, όταν συνειδητά και σκόπιμα παρέχουν φοροασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες και μειώνουν συνεχώς την φορολόγηση των μεγάλων εταιρικών ομιλών και των πολυεθνικών εταιρειών.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη φορολογική πολιτική που αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των σύγχρονων «ολιγαρχών» οφείλουμε να αντισταθούμε, προκειμένου να επιβιώσουμε: ως πολίτες, ως λαός, ως κοινωνία.

Οφείλουμε να προτάξουμε την ανάγκη για μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη θα φορολογεί τον πλούτο και θα ενισχύει το λαό.

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει, εδώ και τώρα, η φοροληστεία!

Ζητάμε:

Όχι άλλα χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (φόροι, πάγια κλπ)

Όχι άλλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Καμία διακοπή ρεύματος σε φτωχό πολίτη

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στη ΔΕΗ ολόκληρο το 24ωρο

Διακανονισμοί πολλών δόσεων για πολίτες που ζητούν επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *