Ζάκυνθος

Κατηγορείται για εισφοροδιαφυγή ύψους 585.000 Ευρώ

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκε την Δευτέρα ο πρώην Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ανδρέας Ξένος, με την κατηγορία της εισφοροδιαφυγής την περίοδο που ασκούσε τη διοίκηση του φορέα.

Ο κ. Ξένος κλήθηκε να δώσει εξηγήσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Δικαιοσύνη για οφειλή ύψους 585.000 Ευρώ προς το ΙΚΑ και η προσαγωγή του έγινε από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κατασταρίου.

Η οφειλή του φορέα προς το ΙΚΑ είναι μια πραγματικότητα που ο ίδιος παραδέχτηκε δημόσια, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης παραλαβής προς τη νέα διοίκηση του ΦοΔΣΑ και μάλιστα είχε προκαλέσει αίσθηση η αναφορά του σε μια «πολιτική απόφαση» αφού όπως είχε αναφέρει δημόσια, δόθηκε προτεραιότητα στην πληρωμή των μισθών  του προσωπικού και όχι των ασφαλιστικών τους εισφορών προς το ΙΚΑ.

Οι σημερινές οφειλές του φορέα προς το Ταμείο είναι ένα από τα δεκάδες ζητήματα που θα πρέπει να διαχειριστεί η διοίκηση, την στιγμή που εκκρεμούν θέματα όπως είναι η υλοποίηση των παρεμβάσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *