Κοινωνία

Κατεδαφίζονται τμήματα στο εστιατόριο της «Δημοτικής Ακτής»

ΑΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες κατεδάφισης τμημάτων στο εστιατόριο της «Δημοτικής Ακτής» που είναι μέσα στην ακτή του τέως ΕΟΤ και στο παρελθόν είχε ενοικιαστεί σε ιδιώτη επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- η διαδικασία έχει αρχίσει το τελευταίο διάστημα με σκοπό να αλλάξει όψη ο χώρος ο οποίος είναι εγκαταλελειμμένος και βρώμικος.

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που το εστιατόριο έκλεισε μετά από διαφωνία της τότε Δημοτικής Αρχής με τον επιχειρηματία ο οποίος στη συνέχεια προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να τον αποζημιώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- η διαδικασία έχει αρχίσει το τελευταίο διάστημα με σκοπό να αλλάξει όψη ο χώρος ο οποίος είναι εγκαταλελειμμένος και βρώμικος.

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που το εστιατόριο έκλεισε μετά από διαφωνία της τότε Δημοτικής Αρχής με τον επιχειρηματία, ο οποίος στη συνέχεια προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να τον αποζημιώσουν.

Επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει ούτε από τον προηγούμενο ούτε από το σημερινό Δήμαρχο και καλό θα ήταν κάποια στιγμή να δοθούν δημόσια όλα τα στοιχεία, γιατί έχει συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό σαν αποζημίωση που ζητά ο επιχειρηματίας που βρίσκεται τόσο καιρό έξω από το μαγαζί.

Αν υπάρχουν άλλου είδους εκκρεμότητες, θα πρέπει και αυτές να δημοσιοποιηθούν ώστε η όποια απόφαση λάβει μελλοντικά το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι έχοντας πλήρη γνώση των δεδομένων.

Με την ευκαιρία πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο –Ε- έχει κάνει πολλές αναφορές στο παρελθόν για την αναγκαιότητα αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής της γνωστής από παλιά πλαζ του ΕΟΤ , όμως αυτή η διαδικασία θα πρέπει να είναι προϊόν μιας σοβαρής εργασίας η οποία θα αποβλέπει στην αναβάθμιση της περιοχής σε όφελος των δημοτών και όχι υπέρ άλλων συμφερόντων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λάβει την πολιτική απόφαση και στην συνέχεια να την υλοποιήσει, αφού προηγουμένως γίνει διαβούλευση μέσω των θεσμικών οργάνων.

Η διαβούλευση θα δώσει τη δυνατότητα να ακουστούν οι απόψεις των δημοτών και άλλων φορέων και όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν πριν ο Δήμος λάβει την τελική του απόφαση.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

One Response

  1. “όπου λαλούν πολλοί κοκόροι,αργεί να ξημερώσει”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *