Ζάκυνθος

Κατατίθεται αίτημα παρέμβασης για την χερσαία περιοχή του ”Ναυαγίου”

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και του Υπουργείου Περιβάλλοντος προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς και στο επίκεντρο θα βρεθεί το μείζον ζήτημα της διαχείρισης της περιοχής του Ναυαγίου. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε πως σε ότι αφορά το πλάτωμα θα υποβληθεί απευθείας στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος αίτημα για διαχείριση μιας περιοχής που έχει χαρακτηριστεί ως αναδασωτέα ενώ για την πρόσβαση των πλωτών δια θαλάσσης ανέφερε πως το Λιμεναρχείο θα πρέπει να εκδώσει μια νέα Κανονιστική, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Είμαι εν ενεργεία Δήμαρχος και συνεχίζω να δουλεύω για το Δήμο. Τη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Υπουργείο Αθλητισμού για να υπογραφεί η σύμβαση για την αναβάθμιση του κλειστού γηπέδου της Παναγούλας και στην συνέχεια θα βρεθούμε στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού για να καταθέσουμε το αίτημα παρέμβασης για την χερρσαία περιοχή του Ναυαγίου που έχει κριθεί ως αναδασωτέα. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τεχνοοικονομικές μελέτες ώστε μέσα στον επόμενο χρόνο να αλλάξει όψη το Ναυάγιο και να προχωρήσουν τα έργα που θα αναδείξουν το θαλάσσιο και το χερσαίο χώρο. Να είναι τόπος διαφήμισης για τη Ζάκυνθο και όχι ένα υποβαθμισμένο και επικίνδυνο σημείο» τόνισε ο κ. Κολοκοτσάς , που για τη θαλάσσια περιοχή σημείωσε πως είναι αναγκαίο να υπάρχουν ειδικές προειδοποιητικές σημάνσεις και πινακίδες για να είναι προσεκτικοί οι επισκέπτες, αλλά και ένας νέος κανονισμός για την ρύθμιση της προσέγγισης των πλωτών από το Λιμεναρχείο.

«Ο κάθε επισκέπτης ονειρεύεται να δει το Ναυάγιο αλλά αυτό θα πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και τους κανόνες ναυσιπλοΐας, χωρίς να κινδυνεύουν οι επισκέπτες από κατολισθήσεις . Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνει μερικώς η προσέγγιση και η αποβίβαση, αλλά πάντα με ασφάλεια. Το Λιμεναρχείο θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για την θαλάσσια πρόσβαση και θα προηγηθεί σύσκεψη με όλους τους φορείς» ανέφερε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *