Κοινωνία

Καταργούνται 3 από τα νέα τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σαν βόμβα έπεσε αργά χθες το βράδυ η είδηση ότι η υπουργός Παιδείας καταργεί 38 τμήματα σε διάφορα πανεπιστήμια της χώρας, μεταξύ των οποίων 3 και του Ιονίου πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά άμεσα στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 38 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν, όπως σημειώνει το υπουργείο, προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός κ. Βασίλης Διγαλάκης, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από πελατειακές λογικές και ευκαιριακές διευθετήσεις. Η προηγούμενη κυβέρνηση, υπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θεσμοθέτησε πριν μερικούς μήνες μια σειρά από τμήματα σε όλη τη χώρα με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και μετά, αναδιατάσσοντας τον ακαδημαϊκό χάρτη. …

Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμαστε εντατικά και θα καταθέσουμε τις επόμενες εβδομάδες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή για την ανώτατη εκπαίδευση…”

Τα τμήματα που Ιονίου πανεπιστημίου που καταργούνται είναι τα εξής:

Τμήμα Εθνομουσικολογίας με έδρα το Λυξούρι.

Τμήμα Τουρισμού με έδρα την Κέρκυρα.

Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης με έδρα τη Λευκάδα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τα τμήματα που απομένουν σε λειτουργία και τα οποία προέρχονται από το πρώην ΤΕΙ είναι

Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με έδρα το Αργοστόλι.

Τμήμα Περιβάλλοντος με έδρα τη Ζάκυνθο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *