Ζάκυνθος

Καταργείται προσωρινά και το τελευταίο δρομολόγιο της Τετάρτης από το ΚΤΕΛ

Στις μειώσεις που αποφασίστηκαν στον αριθμό των δρομολογίων του ΚΤΕΛ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Ηλίας Μαλλιάς και όπως έκανε γνωστό μιλώντας στον –Ε- , εκτός από το τελευταίο δρομολόγιο της Τρίτης και του Σαββάτου για Αθήνα και Πάτρα, διακόπτεται και το τελευταίο δρομολόγιο της Τετάρτης.

 

Ο κ. Μαλλιάς αιτιολόγησε την απόφαση αυτή τονίζοντας πως τα συγκεκριμένα δρομολόγια μεταφέρουν ελάχιστους επιβάτες και σημείωσε πως η διακοπή τους θα είναι προσωρινή αφού μέσα στο Μάρτη θα ξεκινήσουν και πάλι.

Σε ότι αφορά μάλιστα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που αναμένονται στο νησί μας κάποιοι επισκέπτες, ο κ. Μαλλιάς ανέφερε πως το πιθανότερο είναι να γίνει και το τελευταίο δρομολόγιο του Σαββάτου 25/2 αλλά και το τελευταίο δρομολόγιο της Τρίτης 28/2.

«Από τη μια πλευρά επιδιώκουμε να μειώσουμε τα έξοδα αλλά από την άλλη τα συγκεκριμένα δρομολόγια είχαν ελάχιστους επιβάτες. Στα συγκεκριμένα δρομολόγια που μεταφέρουν επιβάτες και στην Πάτρα αλλά και στην Αθήνα, υπήρχαν περιπτώσεις που τα λεωφορεία έφταναν στην Αθήνα με ένα ή δύο άτομα. Μάλιστα υπήρξε περίπτωση που το δρομολόγιο για Αθήνα έφτασε μέχρι την Πάτρα και τελικά επέστρεψε αφού δεν είχε ούτε έναν επιβάτη» σχολίασε ο κ. Μαλλιάς τονίζοντας πως η προσωρινή διακοπή των συγκεκριμένων δρομολογίων, μάλλον δε θα επηρεάσει καθόλου το επιβατικό κοινό και τον προγραμματισμό των μετακινήσεών τους.

«Τα δρομολόγια δεν κόβονται οριστικά και είμαι σίγουρος πως δε θα υπάρχει πρόβλημα. Κάθε χειμώνα η κίνηση είναι περιορισμένη αλλά ειδικά φέτος, με την οικονομική ύφεση, το πρόβλημα έχει μεγαλώσει» σχολίασε.

Ειδική αναφορά από τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ έγινε στα τοπικά δρομολόγια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κανένα δρομολόγιο δεν καταργήθηκε ούτε πρόκειται να καταργηθεί, αφού εξυπηρετούν καθημερινά αρκετούς συμπολίτες μας.

Ενώ η αυξημένη τιμή της βενζίνης έχει περιορίσει την χρήση των Ι.Χ και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια στροφή των επιβατών στη χρήση της συγκοινωνίας, ο κ. Μαλλιάς ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στη Ζάκυνθο αφού δεν παρατηρείται αύξηση στη χρήση των λεωφορείων.

«Η κίνηση στα εσωτερικά δρομολόγια δεν έχει αυξηθεί καθόλου, ούτε σε μονοψήφιο ποσοστό. Οι Ζακυνθινοί έχουν συνηθίσει να μετακινούνται με τα δικά τους μέσα. Μπορεί να έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις και τις βόλτες τους, αλλά εκεί που θέλουν να πάνε θα πάνε με το αυτοκίνητό τους» τόνισε ο κ. Μαλλιάς σχολιάζοντας πως νωρίς το πρωί περνούν δεκάδες αυτοκίνητα από τον κόμβο της Καμάρας Αγίου Λαζάρου, την ίδια στιγμή που υπάρχει δρομολόγιο του ΚΤΕΛ από τα χωριά της Ζακύνθου προς την Πόλη.

«Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο οι επιβάτες δεν χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία. Πιστεύω όμως πως αν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει, τότε πολύ σύντομα θα δούμε τον κόσμο να χρησιμοποιεί και πάλι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Εμείς δεν πρόκειται να μειώσουμε τα εσωτερικά δρομολόγια αλλά θα τα διατηρήσουμε μέχρι να εξυπηρετηθούν και αυτοί οι λίγοι που σήμερα εξυπηρετούνται» σχολίασε ο κ. Μαλλιάς.

Σε ότι αφορά τα σχολικά δρομολόγια, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ ανέφερε πως μέχρι το τέλος του μήνα βρίσκεται σε ισχύ η σύμβαση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ ήδη το ΚΤΕΛ έχει υποβάλει οικονομική πρόταση στο Δήμο ο οποίος θα αναλάβει τα δρομολόγια από εδώ και πέρα.

«Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι νεώτερο και αναμένουμε το τι πρόκειται να γίνει» ανέφερε ο κ. Μαλλιάς, συμπληρώνοντας πως φέτος η προσφορά που υποβλήθηκε είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι και αυτό γιατί αυξήθηκε ο συντελεστής των χιλιομέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *