Ζάκυνθος

Καταιγίδες και χαλάζι έφερε η κακοκαιρία

Στον κλοιό της κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η Ζάκυνθος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνονται οι συγκοινωνίες και να υπάρχουν μικροπλημμύρες σε διάφορα σημεία του νησιού.

Οι βροχές ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,εξελίχτηκαν σε καταιγίδες και συνεχίστηκαν μέχρι το μεσημέρι. Γύρω στις δώδεκα τα φαινόμενα της κακοκαιρίας εντάθηκαν και προέκυψε σφοδρή χαλαζόπτωση μέσα και έξω από την πόλη.

Ο καιρός προβλέπεται να βελτιωθεί στη Ζάκυνθο από το Σάββατο αλλά οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα είχαμε πλημμύρες σε πολλές περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.  Η πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε περισσότερες από εξήντα περιπτώσεις, τόσο για απεγκλωβισμό 18 ατόμων από σπίτια και οχήματα, όσο και για την άντληση νερών από οικίες και επαγγελματικούς χώρους που πλημμύρισαν.

Παράλληλα λόγω της βροχής και της λάσπης διεκόπη η κυκλοφορία στο ένα ρεύμα της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Νέας Χηλής. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στον οικισμό της οδού Άβαντος, στην περιοχή των εργατικών κατοικιών της Ν. Χηλής και της Παλαγίας.

Στην Ξάνθη, ένας ανεμοστρόβιλος προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον οικισμό Δεκάρχου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *