Ζάκυνθος

Καταγράφηκαν συμπληρωματικά στοιχεία για τους επιδοματούχους από το 1988!

Την περασμένη Παρασκευή αποχώρησε από τη Ζάκυνθο το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, που τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στο νησί μας και προχώρησε σε έναν πρώτο εξονυχιστικό έλεγχο στους φακέλους των επιδοματούχων τυφλότητας.

Θυμίζουμε πως η εφημερίδα μας είχε αναφερθεί στο θέμα στο φύλλο της Παρασκευής, δίνοντας στην δημοσιότητα την πληροφορία για την άφιξη του κλιμακίου, το οποίο αποτελούσαν τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η πρώτη φάση του ελέγχου αφορούσε τις περιπτώσεις των νεκρών που ενδέχεται οι συγγενείς τους να συνέχιζαν να λαμβάνουν το επίδομα και έτσι ζητήθηκαν στοιχεία από τις ληξιαρχικές υπηρεσίες όλων των δημοτικών ενοτήτων του νησιού. Οι ληξίαρχοι του Δήμου, επισκέφτηκαν το γραφείο στο μικρό διοικητήριο στο οποίο βρίσκονταν οι ελεγκτές και συνέδραμαν στην διασταύρωση των στοιχείων, με βάση τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που φυλάσσονται στα Ληξιαρχεία.

Μια άλλη πληροφορία που έγινε γνωστή, αναφέρει πως ζητήθηκαν στοιχεία και από άλλες υπηρεσίες, όπως είναι το Τμήμα Συγκοινωνιών, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο δικαιούχοι επιδόματος τυφλότητας είχαν στην κατοχή τους δίπλωμα οδήγησης και αν τα τελευταία χρόνια είχαν καταθέσει αίτηση για ανανέωση ή επέκταση του διπλώματος αυτού. Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως για τη διασταύρωση των στοιχείων ζητήθηκε και η συνδρομή του τοπικού υποκαταστήματος του ΙΚΑ.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών αποχώρησε από τη Ζάκυνθο, ζητώντας όμως συμπληρωματικά στοιχεία που θα πρέπει άμεσα να αποσταλούν από το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για οικονομικά στοιχεία που αφορούν τα επιδόματα τυφλότητας και βρίσκονται στη διάθεση της Υπηρεσίας. Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τα στοιχεία αυτά, δεν αφορούν τους επιδοματούχους τυφλότητας που άρχισαν να παίρνουν την σύνταξη από το 2002 και μετά, αλλά τους επιδοματούχους από το 1988. Η έρευνα φαίνεται ότι εστιάζει στο διάστημα που υπηρέτησε σαν οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου ο κ. Ν.Βάρτζελης, εις βάρος του οποίου θυμίζουμε πως διατάχθηκε ΕΔΕ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *