Ελλάδα

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ και για την Ολυμπία Οδό

Ένα θέμα που αφορά όλους σχεδόν τους Ζακυνθινούς, τα έργα της «Ολυμπία Οδούς», κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Πετράκος.

Θυμίζουμε ότι τα έργα έχουν σταματήσει, καθώς η εταιρεία «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» έχει κλείσει τα εργοτάξια και έχει σταματήσει κάθε εργασία καθώς ζητά παραπάνω χρήματα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διακρίνοντας το «θολό» τοπίο των συμβάσεων παραχώρησης για την υλοποίηση μεγάλων οδικών αξόνων αποκάλυψε στην Βουλή τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εταιρεία «Ολύμπια Οδός ΑΕ» για την εκτέλεση του σχετικού έργου.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής, σε ερώτησή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Σταύρο Καλογιάννη, εξήγησε ότι η εν λόγω εταιρεία, συμφερόντων της οικογένειας γνωστής οικογένειας, «έχει δαπανήσει έως σήμερα 617 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη, έχει εισπράξει κάτι περισσότερο από 618 εκατ. ευρώ. Παρά ταύτα, ο παραχωρησιούχος έχει κλείσει τα εργοτάξια, έχει σταματήσει τις εργασίες και ζητά περισσότερα χρήματα».

Για τους λόγους αυτός ο κ. Πετράκος επισήμανε ότι το Δημόσιο είτε θα πρέπει να είναι «πιο αποφασιστικό στις διαπραγματεύσεις του ή πρέπει να καταγγείλει τη σύμβαση».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *