Ζάκυνθος

Καταγγελία από καταστηματάρχες σε Εισαγγελέα, ΔΟΥ, Δήμο και Αστυνομία για κράχτες, ηχορύπανση κτλ

Με επίσημη καταγγελία στον Εισαγγελέα, στην Εφορία, στο Δήμο Ζακύνθου και την Αστυνομία, ιδιοκτήτης επιχείρησης στο Λαγανά, ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί στην συγκεκριμένη τουριστική  περιοχή και επισημαίνει πως με τις παρούσες συνθήκες αδυνατεί να λειτουργήσει την επιχείρησή του!

Η καταγγελία έγινε πριν από λίγες ημέρες στις τοπικές αρχές και αφού είχαν προηγηθεί επισκέψεις και παράπονα του επιχειρηματία, τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Παντοκράτορα, όσο και στο γραφείο του Αντιδημάρχου Λαγανά και Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού Παναγιώτη Κολύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καταγγελία του, ο επιχειρηματίας που διατηρεί μπαρ διασκέδασης στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, επισημαίνει τα προβλήματα που αφορούν τους κράχτες, την πώληση ποτών αμφιβόλου ποιότητας σε χαμηλές τιμές, αλλά και την καταστρατήγηση του ωραρίου για την χρήση μουσικής στα μπαρ και αναδεικνύει για πολλοστή φορά τα ζητήματα που προκαλούν κάθε χρόνο τριβές και εντάσεις στην περιοχή.

Κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολύρης, επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτής της επίσημης καταγγελίας και ανέφερε πως στους άμεσους στόχους είναι μια συνάντηση με τον Εισαγγελέα του νησιού, παρουσία και του Δημάρχου Ζακυνθίων με σκοπό να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν τον Λαγανά και καταγγέλλονται και από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Την δική του άποψη για την κατάσταση στο Λαγανά, διατύπωσε μιλώντας στον -Ε- ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αντώνης Βυθούλκας, κάνοντας γνωστό πως δέχεται μια παρατηρήσεις και παράπονα και από τους μόνιμους κατοίκους.

«Ο Λαγανάς βρίσκεται σε δεινή θέση σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση. Αυτό αφορά και την διεθνή και την εθνική αλλά και την τοπική κρίση που αντιμετωπίζει συγκεκριμένα η περιοχή μας. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται και φέτος παρατηρούνται τα ίδια προβλήματα που υπάρχουν κάθε χρόνο και δεν μπορούμε να τιθασεύσουμε. Έχουμε βαρεθεί να λέμε για τους κράχτες, τους αθίγγανους, τις φρουτοσαλάτες και γενικά όλες τις παραβατικές συμπεριφορές που υπάρχουν στο Λαγανά! Το παράπονο που υπάρχει στα χείλη του απλού κόσμου, που προσπαθεί να βγάλει ένα μεροκάματο στην περιοχή , είναι πως εξαιτίας αυτής της κατάστασης δεν μπορεί να βγει ούτε αυτό το μεροκάματο. Αν αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί τέσσερις πέντε ανθρώπους, που βγάζουν χρήματα, αυτό είναι άδικο!» τόνισε ο κ. Βυθούλκας, σημειώνοντας πως πλέον οι φορείς που εκφράζουν τα παράπονά τους έχουν καταντήσει γραφικοί.

Ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων στο Λαγανά, επεσήμανε πως η οικονομική κρίση διόγκωσε τα προβλήματα και τις παραβατικές συμπεριφορές, αφού δεν υπάρχει η κίνηση που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.

«Αν εξαιρέσουμε τα ξενοδοχεία που δουλεύουν με allinclusive και δεν γνωρίζω πως λειτουργούν, όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις υπολειτουργούν! Οδηγούμαστε δυστυχώς σε κλείσιμο και αν κάποιος βρεθεί στο Λαγανά, θα δει πως υπάρχουν ήδη πολλά λουκέτα» τόνισε ο κ. Βυθούλκας, που ειδικά για τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια  σημείωσε πως δεν υπάρχουν κρατήσεις για το μήνα Αύγουστο, ενώ υπάρχουν ακόμη και κενά δωμάτια.

«Το τηλέφωνο δε χτυπά για κρατήσεις και ειδικά τώρα που δεν υπάρχουν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Ειδικά στο Λαγανά, είναι πολύ δύσκολο να έρθουν Έλληνες» κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *