Ζάκυνθος

Κατέστρεψαν τον υπαίθριο κινηματογράφο “Χρήστος Νέγκας”!

Το πρωί της Τετάρτης η ασφάλεια Ζακύνθου συνέλαβε τους δράστες που χθες έκλεψαν και έκαψαν τον υπαίθριο κινηματόγραφο «Χρήστος Νέγκας» στην πλάζ του ΕΟΤ.

Πρόκειται για δυο νεαρούς που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία. Ο ένας είναι Ελληνικής καταγωγής και ο άλλος Αλβανικής.

Θυμίζουμε ότι οι δύο δράστες έβαλαν φωτιά στην κινηματογραφική μηχανή, ενώ πριν είχαν ήδη κλέψει τα ηχεία, τα συστήματα ήχου και τον υπόλοιπο εξοπλισμό!

Να σημειωθεί πως ο θερινός κινηματογράφος, που παρέμενε κλειστός για πολλά χρόνια μετά την διάλυση της ΔΕΠΑΖ, επαναλειτούργησε πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ οι προβολές για το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησαν και πάλι στις αρχές Ιουνίου!

Το γεγονός προκαλεί τεράστια ερωτηματικά αλλά και οργή, αφού οι δράστες φαίνεται πως δεν στόχευαν απλά στο να κλέψουν τον εξοπλισμό του κινηματογράφου, αλλά και να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά!

Σημειώνεται πως ο δημοτικός κινηματογράφος, αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου, που μέσω σύμβασης έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτες για να τον διαχειρίζονται.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δράστες μπήκαν στο χώρο του υπαίθριου κινηματογράφου από την πίσω πλευρά, καταστρέφοντας τον καλαμένιο φράχτη της περίφραξης. Εκεί βρίσκονταν τα τρία μεγάλα ηχεία, τα οποία έκλεψαν και στη συνέχεια μπήκαν μέσα στον περιφραγμένο χώρο, προσέγγισαν το καμαράκι όπου υπάρχει η μηχανή προβολής έκλεψαν τον υπόλοιπο εξοπλισμό και έβαλαν φωτιά! Μαζί με την μηχανή, κάηκαν και μπομπίνες με κινηματογραφικές ταινίες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *