Ελλάδα

Κατάργηση οργανικών θέσεων σε περιφέρειες Ιονίου και Δυτικής Ελλάδος

Στην κατάργηση συνολικά 926 κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε 26 αυτοδιοικητικούς φορείς προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, με την υπογραφή από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη 26 κοινών υπουργικών αποφάσεων, εφαρμόζοντας τις διατάξεις της παρ. 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει. Αναλυτικότερα:

Πρόκειται για δύο περιφέρειες, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων, εννέα δήμους και δεκαπέντε ΝΠΔΔ. Επί των ανωτέρω 26 συνολικά αποφάσεων το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 59% αφού καταργούνται 926 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, που υπερβαίνουν ανά κατηγορία και κλάδο το 60% των θέσεων που προβλέπονται στους οικείους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α΄ και β΄ Βαθμού και των ΝΠΔΔ εποπτείας τους, ενώ το ποσοστό διατήρησης ανέρχεται στο 41% καθότι διατηρούνται 640 θέσεις κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης.

Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *