Ζάκυνθος

“Καμπάνες“ για νοθευμένα ποτά, άγρα πελατών και ηχορύπανση

Την πάταξη της παραβατικότητας στις τουριστικές περιοχές και ειδικά στο Λαγανά επιδιώκει η νέα Δημοτική αρχή και για το λόγο αυτό αποφάσισε την αύξηση των προστίμων σε ορισμένες περιπτώσεις που παρατηρούνται μόνιμα φαινόμενα παραβάσεων της νομοθεσίας όπως η παροχή νοθευμένων ποτών, η άγρα πελατών και η ηχορύπανση.

 

Η απόφαση για τις αυξημένες τιμές στα πρόστιμα ελήφθη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και θα συζητηθεί για να επικυρωθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Στην εν λόγω συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε γνωστό ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για το έτος 2015, εκτός από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αποσκοπούν στον περιορισμό των παρανομιών σε τουριστικές περιοχές.

 

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, το πρόστιμο για άγρα πελατών από 1000 ευρώ διπλασιάζεται στα 2000 ευρώ. Το πρόστιμο για την πώληση νοθευμένων ποτών από 500 πηγαίνει στα 1000 ευρώ. Το πρόστιμο για τα γνωστά Bar crawl από 1000 γίνεται 2000 ευρώ. Στο ποσό των 500 ευρώ προσδιορίστηκε το πρόστιμο για τις περιπτώσεις εκείνες που πωλείται παράνομα αλκοόλ από περίπτερα και παντοπωλεία.

 

Αυξήσεις αποφασίστηκαν και στις περιπτώσεις εκείνες που τα μπαρ και άλλα καταστήματα με μουσική προκαλούν ηχορύπανση.

 

Στην βεβαίωση της πρώτης παράβασης το πρόστιμο είναι 300 ευρώ

Στην βεβαίωση της δεύτερης παράβασης το πρόστιμο είναι 500 ευρώ

Στην βεβαίωση της τρίτης παράβασης το πρόστιμο είναι 1000 ευρώ

Στην βεβαίωση της τέταρτης παράβασης το πρόστιμο είναι 3000 ευρώ

Στην βεβαίωση της πέμπτης παράβασης το πρόστιμο είναι 3000 ευρώ

Στην βεβαίωση της έκτης παράβασης το πρόστιμο είναι 3000 ευρώ και γίνεται ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

 

Στην ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος στους συμβούλους είπε ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται προληπτικά και τα αυξημένα πρόστιμα αποσκοπούν στο να προβληματιστούν οι επιχειρηματίες όταν σκέπτονται να παρανομήσουν. «Αυτό που συμβαίνει με τα παιδιά που έρχονται στη χώρα μας για διακοπές πρέπει να σταματήσει. Τα παίρνουν σαν τα κοπάδια και τα πηγαίνουν μεθυσμένα από το ένα μπαρ στο άλλο» είπε ο κ. Κολοκοτσάς.

 

Για την ηχορύπανση ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι έχει δεχτεί τις καταγγελίες των κατοίκων και υπάρχουν περιπτώσεις με μπαρ που οι ιδιοκτήτες τους δεν καταλαβαίνουν και συνεχίζουν να παρανομούν ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα που είναι ώρα κοινής ησυχίας.

 

Διεξοδική συζήτηση θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *