Κοινωνία

“Καμπάνα” από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος για τη λειτουργία του Λίβα

Πρόστιμο 28 χιλιάδες € για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Μία ακόμα περίπτωση με επιβολή προστίμου έρχεται να προστεθεί στη μακρά προβληματική ιστορία του φορέα της καθαριότητας στο νησί μας.

Πριν από δέκα ημέρες εστάλη έγγραφο με το οποίο γίνεται γνωστό ότι οι επιθεωρητές περιβάλλοντος επέβαλαν πρόστιμο ύψους 28.150 ευρώ επειδή δεν τηρείται η νομιμότητα στο χώρο που λειτουργεί η ενδιάμεση λύση διαχείρισης απορριμμάτων στο Λίβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε-, υπάρχουν πολλές επιμέρους παρατηρήσεις και παρανομίες για τις οποίες ο έλεγχος έδειξε ότι η λειτουργία της Μονάδας στο Λίβα χρειάζεται να βελτιωθεί και να γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζει η περιβαλλοντική νομοθεσία.

Πυροπροστασία, διαχείριση ομβρίων, ζυγιστήριο και καθαρισμός οχημάτων στο στόχαστρο

Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος γνωστοποιούν το έγγραφο και στη δικαιοσύνη η οποία χειρίζεται υποθέσεις με καταγγελίες, μηνυτήριες αναφορές κλπ.

Απαραίτητα τα μέτρα για την πρόληψη ενδεχόμενης πυρκαγιάς στο χώρο και για την κατάσβεσή της

Στις σοβαρές επισημάνσεις που κάνουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος για το Λίβα είναι και η έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας. Στο χώρο στοιβάζονται τεράστιες ποσότητες από δέματα απορριμμάτων και δεν είναι δύσκολο να ξεσπάσει πυρκαγιά, ειδικά τους επόμενους μήνες που θα ανέβει η θερμοκρασία.

Στα σημαντικά που καταγράφονται είναι η καθαριότητα των οχημάτων που εισέρχονται στο χώρο.

Υγειονομικοί λόγοι επιβάλλουν να πλένονται και να απολυμαίνονται από τα λάστιχα μέχρι τα σημεία που υπάρχουν απορρίμματα.

Η ζύγιση των σκουπιδιών που μεταφέρονται εκεί είναι ένα ακόμα θέμα γιατί χρειάζεται πλήρης καταγραφή των ποσοτήτων και δεν υπάρχει ζυγιστήριο.

Επιπλέον είναι σε εκκρεμότητα η ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στη μονάδα διαχείρισης και σύμφωνα με τη νομοθεσία το έργο πρέπει να γίνει για να πηγαίνουν εκεί τα μεγάλα απορριμματοφόρα.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται πρόστιμο στο φορέα της καθαριότητας του νησιού μας, είναι η πολλοστή που επισημαίνουμε ότι απαιτείται άλλος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτού του είδους για να έχουμε αποτέλεσμα. Το πρόστιμο των 28.150 ευρώ, που είναι το τελευταίο της σειράς για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας θα καταβληθεί από το ταμείο του φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και μάλιστα σε χρόνο που ίσως ο ΦοΔΣΑ να έχει κλείσει.

ERMISNEWSROOM/ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *