Ζάκυνθος

Καλύτερα από πέρυσι έγραψαν οι υποψήφιοι φοιτητές της Ζακύνθου

Η αγωνία των υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έλαβε τέλος χθες το πρωί, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα μαθήματα που εξετάστηκαν και ενδέχεται να τους ανοίξουν το δρόμο τους   για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τα αποκόμματα των βαθμολογιών από τα διαγωνίσματα των υποψηφίων έφτασαν στο νησί μέσω Ταχυδρομείου και πιο συγκεκριμένα με το μεσημεριανό δρομολόγιο του Καραβιού από Κυλλήνη για Ζάκυνθο.

Αρκετή ώρα νωρίτερα όμως, οι Διευθυντές των Λυκείων του νησιού μας είχαν πρόσβαση στην κατάσταση των βαθμολογιών, μέσω ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας, ενώ και οι ίδιοι οι υποψήφιοι μετά τη μια το μεσημέρι μπορούσαν να ενημερωθούν για τους βαθμούς τους, κάνοντας εισαγωγή του κωδικού τους αλλά και των στοιχείων τους στην ίδια ιστοσελίδα.

Σήμερα στα σχολεία θα γίνει και η τυπική διασταύρωση των  βαθμολογιών στα αποκόμματα  με τις καταστάσεις που ανάρτησε στο διαδίκτυο το Υπουργείο για να αποκλειστεί πλήρως το ελάχιστο ενδεχόμενο λάθους.

Κάνοντας μια πρόχειρη και γενική αποτίμηση των βαθμολογιών ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Κοπανάς, μιλώντας στον -Ε- ανέφερε πως οι υποψήφιοι στη Ζάκυνθο έγραψαν καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι χαμηλότερες βαθμολογίες παρατηρούνται στα Μαθηματικά και τη Φυσική Κατεύθυνσης. Αυτό όμως το δεδομένο υπάρχει και στα πανελλαδικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Κοπανά, αρκετοί είναι και φέτος οι αριστούχοι, που πέτυχαν υψηλότατες βαθμολογίες ακόμη και στα μαθήματα υψηλής δυσκολίας, όπως ήταν τα παραπάνω.

Μέχρι τις 5 Ιουλίου οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά τους δελτία στα οποία δηλώνουν τις σχολές που προτιμούν να εισαχθούν και ο Προϊστάμενος προέτρεψε τα παιδιά να υποβάλουν τα δελτία με την βοήθεια των καθηγητών στα σχολεία τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *