Αρκετό διάστημα μετά τις ανακοινώσεις για τις διορθώσεις στον τρόπο υπολογισμού του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στη Ζάκυνθο που ενέκρινε ο Υφυπουργός Οικονομικών, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις ώστε να αρθούν οι αδικίες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε πολλές περιοχές του νησιού.
Το θέμα έχει αναδειχθεί από τον περασμένο Οκτώβρη όταν στα χέρια πολλών κατοίκων του νησιού έφτασαν τα ειδοποιητήρια για καταβολή τεράστιων ποσών ως φόρο ακίνητης περιουσίας, καθώς αυτός είχε υπολογιστεί με βάση τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν από την Δ.Ο.Υ Ζακύνθου και περιελάμβαναν παράλογες αυξήσεις σε σχέση με το παρελθόν.
Θυμίζουμε το παράδειγμα των ακινήτων στον Αγαλά, όπου η αντικειμενική αξία είχε αυξηθεί κατά 140% σε σχέση με το παρελθόν, επιβαρύνοντας τους ιδιοκτήτες με τεράστια φορολογικά βάρη.
Ακολούθησαν αντιδράσεις από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Τεχνικό Επιμελητήριο αλλά και από τους φοροτεχνικούς, ενώ υπήρξε παρέμβαση στον Υπουργό Οικονομικών και από το Βουλευτή.
Από τους φορείς της Ζακύνθου εστάλη υπόμνημα στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών με βάση νέες τιμές οι οποίες προέκυψαν μετά από εκτεταμένη έρευνα στο Υποθηκοφυλακείο. Τις νέες αυτές τιμές επιβεβαίωσε και η Δ.Ο.Υ Ζακύνθου και μετά τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου πως θα προχωρήσει σε διορθώσεις, οι ιδιοκτήτες διατηρούσαν στάση αναμονής αισιοδοξώντας για τις εξελίξεις.
Μήνες μετά καμία απολύτως εξέλιξη δεν υπάρχει, ενώ πληροφορίες θέλουν να προκύπτουν νέα εμπόδια στις διορθώσεις αφού θα έπρεπε να εγκριθούν και από τους Επιθεωρητές της Oικονομικής Επιθεώρησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα.