Ζάκυνθος

Καθυστερήσεις στην πρόσληψη φυλάκων στο ΕΘΠΖ

Σοβαρές καθυστερήσεις σημειώνονται στη διαδικασία πρόσληψης φυλάκων και γενικότερα εποχιακού προσωπικού από το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, την στιγμή που η καλοκαιρινή περίοδος έχει ξεκινήσει και οι ανάγκες του Φορέα Διαχείρισης έχουν πολλαπλασιαστεί.

Το θέμα απασχόλησε μεταξύ άλλων την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΘΠΖ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι πως για τις καθυστερήσεις αυτές δεν υπάρχει υπαιτιότητα του Πάρκου που είχε ξεκινήσει εγκαίρως τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο Πρόεδρος του ΕΘΠΖ Δρόσσος Κουτσούμπας, μιλώντας για το ζήτημα που προέκυψε στον  –Ε-, ανέφερε πως αν όλα πάνε καλά, η προκήρυξη του διαγωνισμού θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο ο σχεδιασμός θα ανατραπεί αν προκηρυχθούν πάλι εκλογές.

Το ζήτημα της πρόσληψης περίπου 20 εποχιακών υπαλλήλων, αφορά κατά κύριο λόγο την σωστή λειτουργία του Πάρκου, στο έργο της φύλαξης και της ενημέρωσης αλλά και αρκετούς συμπολίτες μας που αναμένουν με αγωνία την προκήρυξη προκειμένου να απασχοληθούν έστω και για κάποιους μήνες.

Ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στον –Ε- εξήγησε την κατάσταση και έκανε λόγο για καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω γραφειοκρατίας και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεπεραστεί.

«Υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη που δεν αφορά μόνο το Πάρκο της Ζακύνθου αλλά όλους τους Φορείς Διαχείρισης και έχει να κάνει με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Χώρα. Από πολύ νωρίς φέτος είχαμε προχωρήσει το θέμα με τους εποχικούς φύλακες, το οποίο είναι σημαντικό για εμάς τόσο για την καλύτερη ενημέρωση και φύλαξη στο βιότοπο, όσο  και για την απασχόληση πολλών νέων ανθρώπων για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Δυστυχώς, οι εκλογές καθυστέρησαν τις διαδικασίες στον ΑΣΕΠ, σε συνδυασμό και με κάποια άλλα γραφειοκρατικά προβλήματα» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, συμπληρώνοντας πως οι τα γραφειοκρατικά προβλήματα προέκυψαν μετά την ανάγκη τροποποίησης των Τεχνικών Δελτίων όλων των φορέων Διαχείρισης, προκειμένου να ενταχθούν για χρηματοδότηση στο ΕΠΕΡΑΑ.

Ο Πρόεδρος του ΕΘΠΖ διευκρίνισε πως οι αλλαγές στο Τεχνικό Πρόγραμμα έχουν γίνει από τις αρχές του χρόνου, παρόλα αυτά μέχρι σήμερα το πρόβλημα, αν και τυπικό δεν έχει ξεπεραστεί.

«Περιμένουμε να δούμε τι πρόκειται να γίνει με το θέμα των εκλογών. Αν αυτή η κατάσταση κρατήσει και άλλο, τότε αντί να έχουμε άμεσα την προκήρυξη και τις προσλήψεις του προσωπικού, θα καθυστερήσουμε τις διαδικασίες μέχρι τις αρχές Ιουλίου» τόνισε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας πως συνολικά θα προσληφθούν 22 άτομα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *