Ζάκυνθος

Καθησυχαστικός ο Πρόεδρος του ΤΕΙ για τη βιωσιμότητα του Τμήματος Τεχνολόγων

Καθησυχαστικός ως προς το μέλλον του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων φάνηκε ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ναπολέων Μαραβέγιας, κληθείς να απαντήσει στα δημοσιεύματα που είδαν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας και αφορούν την ένταξη τμημάτων του ιδρύματος, μεταξύ αυτών και το Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος στη Ζάκυνθο, στην λίστα των σχολών που παρουσιάζουν πρόβλημα βιωσιμότητας, σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).
Ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε στην τελευταία επίσημη ανακοίνωση που έγινε από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και σύμφωνα με αυτή, οι όποιες αλλαγές θα συναποφασιστούν με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, αφού ρωτηθούν για τη βιωσιμότητα των τμημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, στην απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στη δήλωση του συντονιστή της ΕΚΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσου Κουράκη σε σχέση με την «επικείμενη κατάργηση 49 τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ», αναφέρεται:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν έχει τι να κάνει, για αυτό και ψαρεύει στα θολά νερά. Κανένα τμήμα δεν θα κλείσει, αν έχει δυνατότητες λειτουργίας. Ακόμη κι αν έχει λίγα μέλη ΔΕΠ μπορεί να λειτουργήσει αν καλύπτει εσωτερικά τις ανάγκες του. Για κακή τύχη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα σε συνεργασία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου με Πρυτάνεις και Προέδρους ΤΕΙ αποφασίστηκε να ερωτηθούν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αν υπάρχει κάποιο τμήμα τους που δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει, στις περιπτώσεις που δεν διαθέτουν κανένα, ή διαθέτουν ένα ή δύο ή τρία μόνο μέλη ΔΕΠ. Η ΑΔΙΠ θα διατυπώνει σχετική γνώμη. Η διαδικασία αυτή θα αφορά και την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλεπόμενα από το Σχέδιο Αθηνά»
Ο κ. Μαραβέγιας σχολίασε πως προφανώς η διοικούσα επιτροπή δεν πρόκειται να συναινέσει στην κατάργηση τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
«Οι ανάγκες καλύπτονται με έκτακτους και ωρομίσθιους, ωστόσο υπάρχει ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν είχε δοθεί μια τέτοια δυνατότητα λόγω των περιορισμών σε προσλήψεις που θέτει το Μνημόνιο.
Το Τμήμα Τεχνολόγων στη Ζάκυνθο σήμερα απασχολεί 8 μόνιμους καθηγητές.
Να σημειωθεί πάντως πως τα θέματα που αφορούν τη βιωσιμότητα των τμημάτων του ΤΕΙ θα τεθούν αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια της Συνόδου που ανέλαβε να διοργανώσει την επόμενη εβδομάδα το  T.E.I. Πειραιά.
Πιο συγκεκριμένα, το ΤΕΙ  ανέλαβε, εκ μέρους της τριμελούς Γραμματείας της Συνόδου  Προέδρων & Αναπληρωτών Προέδρων Τ.Ε.Ι. & ΑΣΠΑΙΤΕ,  τη διοργάνωση της  1ης Τακτικής Συνόδου, του ακαδ. έτους 2014-2015,  οι εργασίες της οποίας θα λάβουν χώρα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2014, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.
 Κατά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις 12:00, έχουν προσκληθεί να παρευρεθούν, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οι αρχηγοί των Κομμάτων, η Περιφερειάρχης Αττικής, ο Δήμαρχος Πειραιά καθώς και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Πειραιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *