Κοινωνία

Καθαρισμός της Παραλίας του ναυαγίου από την Ομάδα Εθελοντών

Την Κυριακή αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες

Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Πλοίων Πόρτο Βρώμη – Μαριών και του ΚΤΕΛ Ζακύνθου, την ερχόμενη Κυριακή (καιρού επιτρέποντος), προχωρούν σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του ναυαγίου όπως και του βυθού.

Στο νησί μας έρχεται για 2η φορά η Εθελοντική Ομάδα δυτών “WE DIVE WE CLEAN” από την Αθήνα που σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο του ΦΑΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ θα επιχειρήσουν τον καθαρισμό του βυθού της περιοχής από τα σκουπίδια.

Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου βάζει λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει από την Πλατεία Σολωμού την ερχόμενη Κυριακή τις 10 το πρωί από την Πλατεία Σολωμού και θα μεταφέρει ΔΩΡΕΑΝ όσους εθελοντές θελήσουν να περάσουν ένα διαφορετικό Κυριακάτικο πρωινό συνδυάζοντάς το με καθαρισμό στην παραλία του ναυαγίου και μπάνιο στην μαγευτική του παραλία. Το λεωφορείο θα καταλήξει στην παραλία Πόρτο Βρώμη Μαριών και εκεί οι επιχειρηματίες θα παραλάβουν τους εθελοντές με τα πλοιάριά τους και θα τους μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ στην παραλία του ναυαγίου. Εκεί θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της παραλίας δια ξηράς και δια θαλάσσης από τους φίλους της εθελοντικής ομάδας, τους επιχειρηματίες που δρουν στην περιοχή αλλά και από τους εθελοντές δύτες που θα έλθουν στην Ζάκυνθο σε συνεργασία με άλλους από το νησί μας. Γάντια και σακούλες θα μοιραστούν στον τόπο καθαρισμού.

Όταν καθαριστεί η παραλία και γίνει και το σχετικό μπάνιο για όσους θέλουν, θα ακολουθήσει με τον αντίστροφο τρόπο η επιστροφή στην πόλη της Ζακύνθου. Καλούνται όλοι οι φίλοι Εθελοντές να συνδράμουν στην δράση αυτή και παράλληλα περνάμε για μια ακόμη φορά το σύνθημα για μια ΚΑΘΑΡΗ ΖΑΚΥΝΘΟ. Αυτά θα πραγματοποιηθούν εάν το επιτρέψει ο καιρός.

Εάν δεν είναι κατάλληλος ο καιρός, η δράση μετατίθεται για την μεθεπόμενη Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *