Ζάκυνθος

Καβγάς για τα χρήματα του πανηγυριού!

Πενία τέχνας κατεργάζεται σύμφωνα με τους αρχαίους ημών προγόνους και φαίνεται πως το αρχαίο ρητό βρήκε την καλύτερη ανταπόκριση στο πανηγύρι των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας στο Μαχαιράδο προχθές το βράδυ.

Τι ακριβώς συνέβη!

Η εμποροπανήγυρις που σταθερά γίνεται τα τελευταία χρόνια τροφοδοτούσε με κάποια έσοδα την τοπική εκκλησία στις προσπάθειες που κάνει να ολοκληρώσει την επανα- οικοδόμηση του εσωτερικού του ιερού ναού.

Φέτος όμως παρενέβη στο ζήτημα ο Δήμος ο  οποίος  φέρεται να ζήτησε τα χρήματα του πανηγυριού να διατεθούν στην ποδοσφαιρική ομάδα του Μαχαιράδου. Στην πρωτοβουλία του Δήμου αντέδρασε η εκκλησία και προσέφυγε στην Περιφέρεια στην οποία ανήκει το οδόστρωμα, όπου εγκαθίστανται οι μικροπωλητές για το πανηγύρι.

Ωστόσο στο Σάββατο το απόγευμα, όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Διον. Μυλωνάς, πήγε η Δημοτική Αστυνομία και ζήτησε και εισέπραξε από κάθε μικροπωλητή 70 ευρώ, ερήμην της Περιφέρειας και της Εκκλησίας.

Ρωτώντας τον αντιδήμαρχο Διον. Κυβετό για το θέμα παραδέχθηκε ότι υπήρξε διχογνωμία για το θέμα με την εκκλησία αλλά υποστήριξε ότι τα χρήματα τα εισέπραξαν μέλη της Ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού.

Προφανώς οι διαφορές μεταξύ ποδοσφαιρικής ομάδας και εκκλησίας ξεπερνούν αυτές που υπάρχουν μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας και έτσι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όπου το χρήμα είναι δυσεύρετο, ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να τα ….βολέψει!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *