Κοινωνία

Κάθε πέρυσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα

Γέμισε ξανά η Ζάκυνθος με μικρές χωματερές σε δρόμους και χωράφια του νησιού μας και αν πιστέψουμε την ανακοίνωση του Δήμου, αιτία της εξέλιξης αυτής είναι η απαγόρευση προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού, καθ΄όλη την περίοδο των εκλογών.

Θα ρώταγε κάποιος αφελής ότι, καλά δεν μπορούσαν να γίνουν οι προσλήψεις πριν από τις εκλογές;

Θα μας απαντήσουν ότι το ΑΣΕΠ, αυτός ο πολύ εργατικός εθνικός οργανισμός, χρειάστηκε 4 μήνες να εξετάσει το αίτημα του Δήμου για να προσλάβει 20 εργάτες καθαριότητας.

Τέλος πάντων ζούμε σε ένα τρισάθλιο κράτος που μόνο όποιος δεν ξέρει αριθμητική, δεν μπορεί να καταλάβει τι κερδίζει και τι χάνει καθημερινά ο απλός πολίτης από την συντήρησή του!

Ποια όμως είναι η εξέλιξη που καθιστά τα πράγματα χειρότερα από πέρυσι;

Mέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχαν ορισμένοι φιλότιμοι επιχειρηματίες που όταν δεν περνούσαν τα απορριμματοφόρα από την περιοχή τους, μετέφεραν με με δικά τους οχήματα τα απορρίμματα των ξενοδοχείων του στο κέντρο ανακύκλωσης, γνωστό ως ΚΔΑΥ, στην περιοχή του Συνδέσμου Καθαριότητας.

Εδώ και λίγες εβδομάδες όμως το ΚΔΑΥ έκλεισε και σφράγισε και την πόρτα εισόδου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος μεταφοράς και εναπόθεσης των ανακυκλώσιμων υλικών. Αποτέλεσμα να ξεφυτρώνουν μέσα σε αγρούς και λιβάδια, η μία μετά την άλλη οι χωματερές.

Όλα αυτά βέβαια στο νησί που ιδιώτες και επιχειρηματίες πληρώνουν τα πιο ακριβά τέλη καθαριότητας και που γίνεται λόγος για μεγάλο νταραβέρι με την εμπορία ανακυκλώσιμων υλικών.

Αντιλαμβάνονται άραγε κάτι από το πρόβλημα αυτό οι 15 περίπου έμμισθοι αιρετοί της αυτοδιοίκησης;

One Response

  1. Το ότι δεν πατάγανε οι απερχόμενοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στα Δ.Σ. και έτσι δεν μπορούσαν να παρθούν αποφάσεις απο την πλειοψηφία πρέπει να μας προβληματίσει.Ελπίζω οι νέοι να μην το συνεχίσουν!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *