Κοινωνία

Ι. Γιατράς για το Δαμίρειο: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση λειτουργίας του»

Στο θέμα που ανέδειξε πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα μας και αφορά την εικόνα εγκατάλειψης που σήμερα παρουσιάζει το «δαμίρειο κληροδότημα» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου Ι. Γιατράς, μιλώντας δημόσια για το θέμα στο ραδιόφωνο του –Ε-. Παράλληλα, έτεινε χέρι συνεργασίας σε όλους όσοι θέλουν να καταθέσουν προτάσεις προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης του ακινήτου για το κοινό όφελος.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου Ι. Γιατράς

«Το Δαμίρειο είναι ένα κληροδότημα που σύμφωνα με το Σχέδιο Πόλης της Ζακύνθου και το παραχωρητήριο που έχει εκδοθεί, είναι ιδιοκτησία του Δικηγορικού και Ιατρικού Συλλόγου. Έχει προσφύγει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος στο Διοικητικό Εφετείο για την ακύρωση του παραχωρητηρίου, η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και αναμένεται ο προσδιορισμός της. Για το ιδιοκτησιακό δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί, καθώς ο καθένας μπορεί να αμφισβητήσει την ιδιοκτησία κάποιου και να προσφύγει στα Δικαστήρια» ανέφερε αρχικά ο κ. Γιατράς, υπογραμμίζοντας πως από την πλευρά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση λειτουργίας του κληροδοτήματος με βάση το σκοπό του.

«Δυστυχώς ούτε ο Δικηγορικός Σύλλογος, ούτε ο Ιατρικός μπορούν να διαχειριστούν κρατικά κονδύλια και να διεκδικήσουν προγράμματα Οποιαδήποτε πρόταση από δημόσιο φορέα είμαστε εδώ για να την ακούσουμε. Το Δαμίρειο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, αλλά συστάθηκε από το Δαμίρη για συγκεκριμένους σκοπούς» τόνισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου υπογραμμίζοντας πως οποιαδήποτε πρόταση γίνει στη βάση των σκοπών του κληροδοτήματος, θα έχει μια θετική ανταπόκριση.

Τέλος, ο κ. Γιατράς σημείωσε πως η κατάσταση στο ακίνητο είναι η ίδια εδώ και παραπάνω και 10 χρόνια, έχουν γίνει εργασίες καθαρισμού και θα ξαναγίνουν.

«Με σεβασμό στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μπορούμε να ακούσουμε προτάσεις» κατέληξε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

One Response

  1. Οι κληρονόμοι και οι προσφεύγοντες επι της Δωρεάς έχουν και νομικές και ποινικές ευθύνες για την κατάσταση του οικοπέδου.
    Προς τιμήν του ο Δ.Σ.Ζακύνθου ανταποκρίνεται και προτείνει λύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *